TUTOn verkkoon tarttui iso saalis Liigasta − yli 600 ottelun liigakonkari Turo Asplund hyökkäyskalustoon

MESTIS / Uutinen
Turo Asplund kiekkoilee ensi kaudella Mestiksessä 10 vuoden tauon jälkeen.
TUTOn hyökkäys vahvistuu nimekkäällä pelurilla, kun yli 600 liigaottelua pelannut Turo Asplund teki sopimuksen turkulaisryhmään. Turkulaisseura julkaisi myös viiden muun pelaajan sopimukset.

Vuoden mittaisella sopimuksella TUTO-paitaan siirtyvä Turo Asplund pelasi neljä edelliskautta Liigaa Vaasan Sportissa. Viime kaudella 37-vuotias keskushyökkääjä teki Liigassa 33 ottelussa tehot 2+3. 

− Harvemmin TUTOon saadaan maajoukkueessakin esiintynyt ja 600 liigaottelun pelaaja, joten uskon myös meidän kannattajien olevan vähintään yhtä innoissaan, kun minä olen, kommentoi TUTOn päävalmentaja Jonne Virtanen.

− On todella hieno asia koko sarjan kannalta, kun kokeneet ja tulosta myös Liigassa tehneet pelaajat, kuten Asplund, Huhtala ja Erkinjuntti tulevat Mestikseen pelaamaan ja nostavat samalla omalla tekemisellään sarjan tasoa.

Jyväskyläläislähtöinen Asplund on edustanut Liigassa urallaan myös Lukkoa, Ilvestä, JYPiä sekä Jukureita. Liigaotteluita hänellä on vyöllään kaikkiaan 612 kappaletta. Palkintokaapista löytyy kevään 2012 Suomen mestaruuden lisäksi SM-pronssi vuodelta 2010.

Asplund on pelannut urallaan myös 264 Mestis-ottelua. Keväällä 2013 hyökkääjä oli voittamassa mestaruutta Jukurien riveissä ja sen lisäksi Asplundilta löytyy kaksi Mestis-hopeaa sekä yksi pronssimitali.

− Täysverinen ammattilainen, lähes 600 Liigan runkosarjapeliä kertonee oleellisen. Tuo ammattimaisuutta arkeen ja pystyy olemaan esimerkki omalla tekemisellään, Virtanen kuvailee.

− Kentällä odotetaan kärkiosaamista ja tulosta. Turre on siitä harvinainen pelaaja, joka siirtyy Mestikseen Liigasta, että Turre on pelannut kärkiroolissa ja pyörittänyt ykkösylivoimaa myös Liigassa eli ei hyppää meille Liigan nelosketjusta. Paljon tehtiin töitä tämän eteen ja nyt olen kyllä pirun onnellinen, että Turre tänne saatiin.

Asplundin lisäksi uusina kasvoina turkulaisryhmään liittyvät Joensuun Kiekko-Pojista siirtyvä puolustaja Miika Heiskari sekä paluun TUTO-paitaan Hokista tekevä hyökkääjä Oskari Siiki, joka nakutti kajaanilaisryhmässä kahdella edelliskaudella 96 otteluun 98 tehopistettä.

Turkulaisryhmä teki lisäksi jatkosopimukset puolustajiensa Mikke Levon, Jasper Ranniston sekä Daniel Takkusen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle