Päävalmentaja Toivola valotti Susanna Tapanin ja Michelle Karvisen tilannetta − "Ovia ei ole suljettu"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Susanna Tapani on yksi lahjakkaimmista suomalaisista naiskiekkoilijoista.
Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola kertoi Jatkoajalle, että keneltäkään ei ole suljettu maajoukkueen ovia. Ennen kevään MM-kisoja Suomi pelaa joulukuun lisäksi vielä helmikuussa yhdessä EHT-turnauksessa.

Naisleijonat on pelannut päävalmentaja Juuso Toivolan alaisuudessa nyt yhden kokonaisen EHT-tapahtuman ja maanantaina joukkueenjohto ilmoitti joulukuun turnauksen valintansa julkisuuteen. Yhdysvalloissa pelaavia pelaajia on mukana, mutta esimerkiksi viime vuosien ykkösketjun tähdet Susanna Tapani ja Michelle Karvinen eivät. He pelasivat Suomen väreissä viimeksi MM-turnauksessa.

Tapani pelasi taannoin päälajinsa ringeten MM-kisoissa ja menestyi siellä Suomen paidassa. Karvinen kiekkoilee parhaillaan Ruotsissa maan toiseksi korkeimmalla naisten sarjatasolla ja on tehnyt hurjan määrän tehopisteitä. Päävalmentaja Toivola painottaa, että kokenut kaksikko on yhä tervetullut Naisleijoniin.

− Ovia ei ole suljettu. Oletamme, että jääkiekkoa pelataan ja Karvinen keskittyy tällä hetkellä seurajoukkueeseen. Siinä on yksinkertaisesti tämän hetken tilanne.

Tapanilla ja Karvisella sekä kaikilla muillakin naiskiekkoilijoilla on vielä yksi näytönpaikka ennen kauden päätavoitetta.

− Helmikuussa on vielä vastaava EHT-turnaus ja seuraavaksi onkin sitten jo MM-kisoihin lähtö. Odotamme vielä varmistuvaa kisa-ajankohtaa, jota ei ole vielä julkaistu, Toivola kertoi.

Naisleijonien riveissä yksi arvo tuntuu olevan erityisen tärkeä tällä kaudella.

− Otamme sitoutuneen joukkueen mukaan kaikkiin tapahtumiin, Toivola päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle