Susanna Tapani kehui Naisleijonien pelikuria – "Jäähyjä tulee, kun kamppaillaan kovaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Susanna Tapani ja Petra Nieminen tehoilivat yhdessä jo Pekingin olympialaisissa.
Naisleijonien konkarihyökkääjä oli tyytyväinen omiensa esitykseen puolivälierässä, kun joukkue toteutti sovittuja asioita ja iski tarvittavat maalit, eivätkä alivoimatkaan hetkauttaneet. Mitalipeleissä Tapani näkee kamppailupelaamisen korostuvan.

Suomi kaatoi Sveitsin naisten MM-kisojen puolivälierässä ja eteni neljän parhaan joukkoon. Suomen ykkösketjun kokenut hyökkääjä Susanna Tapani vastasi voittomaalista ja oli myös syöttämässä Nelli Laitisen osumaa päätöserässä.

Tapani näki tuoreeltaan pelin jälkeen, että Naisleijonien pelisuunnitelma kesti tiukassa paikassa.

− Oli tasaista vääntöä koko 60 minuuttia, mutta pysyimme hyvin omassa systeemissämme, emmekä päästäneet Sveitsiä juurikaan vaarallisille maalipaikoille. Teimme itse tarvittavat maalit ja hoidimme alivoimat hyvin, niin se oikeastaan ratkaisi tänään.

Ottelussa jaettiin varsin paljon jäähyjä. Suomi istui seitsemän kaksiminuuttista, Sveitsi neljä. Alivoimatakaiskuja sinivalkoiset eivät kokeneet. Tapani korosti kunkin yksittäisen pelin merkitystä siinä, miten joukkueen tulee pelata.

− Jäähyjä tulee, kun kamppaillaan kovaa. Oli siellä muutama sellainen jäähy, minkä olisi voinut jättää ottamatta. Pään täytyy pysyä kylmänä, ja omaa peliä on pystyttävä muuttamaan pelistä ja tuomarilinjasta riippuen. Onneksi alivoimamme on hyvää, ja tärkeimpänä pidimme pään kylmänä.

Kamppailuvoitoilla kohti onnistumisia

Suomen ottelut jatkuvat lauantaina välierässä. Naisleijonat ja Sveitsi pelasivat MM-kisojen ensimmäisessä puolivälierässä, joten varmuutta suomalaisten vastustajasta ei vielä haastatteluhetkellä ollut.

Sveitsi-kamppailusta Naisleijonat sai tuloksen lisäksi tärkeää oppia siitä, mitä voittaminen arvokisojen ratkaisupeleissä vaatii.

− Meidän pelikurimme pysyi läpi ottelun ja niin sen varmasti on pysyttävä seuraavissakin peleissä. Pitää pystyä parantamaan, sillä kamppailuja tulee varmasti jatkossa vielä enemmän.

− Ne pitää pystyä voittamaan, ja maalille on pystyttävä menemään vielä hanakammin. Sitä kautta saamme tuollaisia pomppumaaleja, mitä tänään saimme. Niitä ei muuten tule, ellei mene maalille. Omissa täytyy pystyä pelaamaan pelaajat ja mailat pois. Sillä tulee varmasti hyvä tulos, Tapani tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle