Kaikki kiekkosiskoista: KalPa ja HIFK tilastojen kärkipaikoilla, Karvinen dominoi DamEttanissa ja maajoukkueille oppia ja menestystä

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga, Muut Sarjat / Artikkeli
Elisa Holopainen johtaa syyskauden jälkeen pistepörssiä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
On taas se aika kuukaudesta... HIFK ja KalPa keikkuvat sarjataulukon ja pistepörssin kärjessä. Michelle Karvinen on ollut DamEttanissa aivan ylivoimainen, mutta maajoukkueessa häntä ei ole nähty MM-kisojen jälkeen. Tyttöleijonien turnaus ei mennyt toivotunlaisesti, mutta Naisleijonien puhdas peli toi joukkueelle turnausvoiton.

Kaikki kiekkosiskoista -sarja tiivistää edellisen kuukauden tapahtumat keskittyen Naisten Liigaan ja muissa sarjoissa pelaaviin naiskiekkoilijoihin.

Suomen muotoisen pilven alla

Naisten Liigan joulutauolle lähdettiin KalPan kymmenen pisteen johdossa. Kuopiolaisjoukkue on syyskauden aikana kerännyt 80 pistettä, kun HIFK on saanut samassa ajassa kasaan 70 pistettä. Ennen taukoa karsintaviivan alapuolella ovat Lukko ja RoKi. Eroa viivan yläpuolella olevaan Kärppiin on Lukollakin jo 12 pistettä.

Pistepörssin kärki näyttää samalta, miltä sarjataulukon tilanne. Kärkipaikalla keikkuu KalPan Elisa Holopainen 74 pisteellään (40+34) ja kymmenen pistettä perässä tulee HIFK:n Michaela Pejzlová (26+38=64). Maalivahtien torjuntapörssi jatkaa samaa kaavaa. Ykkösenä on niin ikään kuopiolaisten Tiina Ranne (94,1) ja toisena HIFK:n Kiia Lahtinen (92,8).

Lukossa pelaa toistaiseksi Naisten Liigan nuorin pelaaja, 14-vuotias Senja Siivonen. Siivonen on kerännyt syyskauden aikana pisteet 3+1=4. Pisteitä voisi olla enemmänkin, mutta koko joukkueella on ollut erittäin vaikea kausi tähän mennessä.

KalPa koki kauden ensimmäisen tappionsa joulukuussa Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Tuolloin kotijoukkue oli voittomaalikisassa hieman parempi ja vei kohtaamisen näin ollen nimiinsä lukemin 4–3.

Yli Suomen rajojen

Michelle Karvisen joulukuu on ollut pisteiden valossa erittäin onnistunut. Neljä ottelua ovat tuoneet pisteet 14+12=26. Toistaiseksi koko kauden pistemäärä on 47+34=81 (15 ottelua). Pisteitä on kertynyt ottelua kohden keskimäärin 5,4. Karvinen pelaa Ruotsissa naisten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, DamEttanissa, jossa edustaa Frölunda HC:ta.

Yhdysvaltojen yliopistosarjaan NCAA:han siirtynyt Nelli Laitinen on päässyt syksyn aikana pisteiden makuun. University of Minnesotan joukkueessa pelaava Laitinen on saalistanut kahdeksan pistettä (2+6) yhdentoista ottelun aikana.

SDHL:n pistepörssin kymmenen parhaan joukossa keikkuu jälleen suomalaisväriä, Noora Tulus pitää kärkipaikkaa pistein 17+25=42 ja perässä tulevat Petra Nieminen, Jenni Hiirikoski, Viivi Vainikka ja Ronja Savolainen. He kaikki edustavat Luleå HF:ää.

HV71:n suomalaismaalivahti Anni Keisala pitää tilastojen ykköspaikkaa, kun tarkastellaan torjuntojen määrää. Keisala on ennättänyt kiekon eteen 518 kertaa. Selän takaa kiekko on täytynyt kaivaa 47 kertaa.

Hyvät lukijat, pyydän huomioimaan myös seuraavat asiat

Tyttöleijonat pelasi joulukuussa Vierumäellä neljän maan turnauksen, johon osallistuivat myös Tšekki, Slovakia ja Japani. Suomi päätti turnauksen kolmanteen sijaan voittaen vain yhden ottelun. Turnauksen pistepörssiä hallitsivat tšekkipelaajat, mutta Julia Schalinin ja Pauliina Salosen neljä pistettä (2+2) oikeuttivat jaettuun kuudenteen sijaan yhdessä tšekkiläisen Natalie Brichovan kanssa.

Tyttöleijonien joukkue julkaistiin tammikuun MM-kisoihin. Merkittävin huomio on se, että pitkään seurajoukkueestaan HIFK:sta poissa ollut Sanni Vanhanen on jälleen pelikunnossa. 

Naisten maajoukkue osallistui viiden maan turnaukseen Ruotsin Ängelholmissa. Turnauksen muut maat olivat isäntämaa Ruotsi sekä Sveitsi, Tšekki ja Saksa. Naisleijonat voitti turnauksen puhtaalla pelillä, päästäen neljässä ottelussa vain kuusi maalia.

Pistepörssin kolmantena oleva Noora Tulus kahmi eniten pisteitä suomalaisista (2+5=7). Maalilla vastuun jakoivat tasapuolisesti Anni Keisala ja Sanni Ahola. Keisalan torjuntaprosentti oli 91,3 ja Aholan 90,9.

Syksyn aikana naisten maajoukkueen leirityksistä ovat puuttuneet kaksi pitkän ajan Naisleijonaa, Michelle Karvinen sekä Susanna Tapani. Päävalmentaja Juuso Toivolan mukaan ovia maajoukkueeseen ei kuitenkaan ole suljettu, joten kevään leirityksissä heidät voidaan taas nähdä.

» Lähetä palautetta toimitukselle