Naisten Liigan karsintasarjassa eletään ratkaisun hetkiä − pitkät trillerit loivat asetelmat päätöskierrokselle

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Uutinen
HIFK:n akatemia otti lauantaina ison voiton.
Kuva © Timo Savela
Kummassakin lauantain kamppailussa oli nähtävissä, että karsintasarja lähestyy ratkaisuaan. Jatkoajalla ja voittomaalikilpailussa tulleet ratkaisut loivat sunnuntain päätöspäivälle jännittävät asetelmat. Lauantaina voittajina kaukalosta poistuivat KIekko-Espoon ja HIFK:n akatemiat.

RoKi lähti kahteen viimeiseen pelipäivään yhdeksällä pisteellään karsintasarjan sarjataulukon piikkipaikalta. Lukko ja HIFK:n akatemia olivat rovaniemeläisten vanavedessä kuudessa pisteessä ja Kiekko-Espoon akatemia piti perää kolmella pisteellään.

Alussa olivat Lappalainen ja Grönlund, lopussa Grönlund

Lauantaina RoKi otti mittaa espoolaisista ja Lukko emännöi HIFK:n akatemiaa. Kiekko-Espoon akatemia siirtyi alussa johtoon Erica Grönlundin maalilla, mutta Iida Lappalaisen osuman myötä puntit tasoittuivat nopeasti.

Lappalainen jatkoi maalitehtailua toisessa erässä ja syötön toiseenkin kihaukseen tarjoili Anna Kalová. Oli kuitenkin Grönlundin vuoro esittää vastauksensa − peli jälleen tasan. Hetkeä myöhemmin Linda Österlund vei espoolaiset johtoon.

Iida Lappalainen osui kahdesti RoKille.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Viivi Iso-Kouvola rykäisi RoKin 3−3:een kolmannen erän alussa. Enempää osumia ei varsinaisella peliajalla enää nähty, vaan ottelun ratkaisu piti hakea jatkoajalta. Ratkaisijaksi nousi Kiekko-Espoon akatemian Grönlund, joka iski hattutempun täyteen. Ratkaisuosuman syötti Elina Kemppainen, joka keräsi ottelussa tehot 0+3.

Voittomaalikilpailuun asti jännitystä

Lukon ja HIFK:n akatemian kohtaaminen eteni pitkälle maalittomassa tasatilanteessa. Tasapisteissä otteluun lähteneiden joukkueiden mielissä oli varmasti pelin tärkeys, sillä voittaja tarraisi RoKin vanavedessä toiseen tarjolla olevaan paikkaan Naisten Liigassa ensi kaudeksi.

Kahden erän jälkeen kenttätapahtumat olivat raumalaisten hallussa, vaikka osumia ei ollutkaan nähty. Vieraat olivat kuluttaneet jäähypenkkiä kolmesti ja Lukko ei kertaakaan. Torjunnat olivat 40 minuutin jälkeen 9−24. Maalien makuun päästiin kolmannessa erässä, kun Pinja Koskinen kiskaisi Lukon johtoon. Helsinkiläiset tulivat pikaisesti tasoihin Sara Loikkasen onnistumisen myötä. Näin päivän toisessakin kamppailussa edettiin jatkoajalle.

Pinja Koskinen löi ottelun avausmaalin.
Kuva © Timo Savela

Kun jatkoaikakaan ei riittänyt, peli eteni voittomaalikilpailuun. Siellä HIFK:n akatemia oli kotijoukkuetta tehokkaampi ja nappasi tärkeät pisteet itselleen.

Naisten Liigan karsintasarja päättyy sunnuntaina, kun HIFK:n akatemia kohtaa RoKin ja Kiekko-Espoon akatemia emännöi Lukkoa. Rovaniemeläisten tilanne on turvallinen, sillä heillä on kasassa kymmenen pistettä. HIFK:n akatemia on kahdeksassa pisteessä ja Lukko seitsemässä. Viidessä pisteessä olevien espoolaisten osalta mahdollisuudet ovat sen sijaan menneet, koska pisteiden jälkeen seuraava ratkaiseva kriteeri on keskinäisten otteluiden pisteet, sen jälkeen niiden maaliero ja vasta sitten tehdyt maalit.

Muokattu: 1.4.2023, kello 20:50: Tarkennettu Kiekko-Espoon tilannetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle