Aliisa Toivosen hattutemppu toi Lukon liigataipaleelle jatkoa, akatemiajoukkueiden sinnikkyys ei tuottanut nousua

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Uutinen
Aliisa Toivosen piiska sivalsi kolmesti.
RoKi voitti karsintasarjan ennen Lukkoa, joka joutui tekemään loppuun asti töitä Naisten Liigan paikkansa säilyttämiseksi. Aliisa Toivonen nousi ratkaisevalla hetkellä parrasvaloihin. HIFK:n ja Kiekko-Espoon akatemiajoukkueet antoivat kovan vastuksen liigajoukkueille.

Naisten Liigan kolme viikonloppua ja jokaisen joukkueen osalta kuusi ottelua kestänyt karsintasarja saatiin päätökseen sunnuntaina. RoKi hoiti leiviskänsä tyylillä loppuun asti. Lukko sen sijaan joutui puristamaan viimeisiin minuutteihin asti, että se sai tarvittavan tuloksen ja kohosi HIFK:n akatemian edelle.

RoKi päätti karsintaurakkansa voittoon

Jo ennen sunnuntaita paikkansa ensi kauden Naisten Liigassa varmistanut RoKi aloitti vahvasti HIFK:n akatemiaa vastaan. Viivi Iso-Kouvola ja Iida Lappalainen iskivät jo avauskympillä kiekon ohi HIFK-vahti Miia Vainion. Lotta Hintikka teki helsinkiläisille tärkeän kavennusmaalin ensimmäisen erän lopulla.

Toisessa erässä tilastoihin merkittiin ainoastaan kummaltakin joukkueelta kaksiminuuttiset kampituksesta. HIFK:n akatemiasta istunnolle lähti Heidi Holmberg ja RoKilta jäähy merkittiin maalivahti Janika Järvikarille, mutta kakkosen kärsi Jasmin Karjalainen.

Janika Järvikari otti jäähyn, mutta torjui ennen kaikkea voiton RoKille.

Kotijoukkue ei saanut kolmannessa erässä tasoitusta aikaan vaan, Anna Kalová niittasi ylivoimalla 3−1-osuman. Rovaniemeläisten voitto pakotti HIFK:n akatemian jännittämään myöhemmin alkaneen Kiekko-Espoon akatemian ja Lukon välistä kamppailua liiganousun kannalta.

Toivonen johdatti Lukon liigapaikkaan

Elina Kemppaisen avausmaali Kiekko-Espoolle loi ottelulle heti ensiminuuteilla mielenkiintoisen värinän, sillä Lukko oli pisteen perässä HIFK:N akatemiaa, joka oli viimeisille hetkille asti kiinni Naisten Liigan paikassa.

Kamppailu oli äärimmäisen tiukkaa ja sekä Kiekko-Espoon Lilli Packalen että Lukon Katriina Saarenmaa pelasivat maaleillaan hyvin. Toisen erän espoolaisjäähyjen myötä Lukko pääsi painamaan pelin hyökkäyspäätyynsä. Aliisa Toivonen karkasi alivoimalla niittaamaan raumalaisille tasoitusosuman. Sama Lukko-hyökkääjä oli asialla kolmannessa erässä, kun vierailijat siirtyivät johtoon. Toisenkin Toivosen osuman syötti Charlotta Lundström

Charlotta Lundström syötti kaikki Lukon maalit.
Kuva © Timo Savela

Toivonen teki vielä Lundströmin syötöstä kolmannenkin kihauksen. Lukon voitto tiesi sitä, että se nousi karsintojen sarjataulukossa HIFK:n akatemian edelle. Näin päättyneelläkin Naisten Liigan kaudella pääsarjassa pelanneet RoKi ja Lukko jatkavat tutussa seurassa. HIFK:n akatemian ja Kiekko-Espoon akatemian tarinat jatkuvat Naisten Mestiksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle