Naisten Liigaa ja tyttöjen MM-kisoja pelataan tällä kaudella päällekkäin

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga / Uutinen
Suomi jäi viime MM-kisoissa neljänneksi.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekon MM-kisat pelataan tällä kaudella Sveitsissä 6.−14. tammikuuta. Päivät ovat kutakuinkin samat kuin tämän vuoden tammikuun kisojen ajankohta Ruotsin Östersundissa.

Naisten Liiga jäi viime kaudella joulutauolleen 12. joulukuuta ja tositoimiin palattiin vasta 21. tammikuuta, melkein viikko tyttöjen MM-finaalin jälkeen. Tällä kaudella aikataulu on laadittu siten, että Naisten Liigaa pelataan myös MM-turnauksen aikana.

Kotimaan naisten pääsarjan viimeiset pelit vuoden 2023 puolella mitellään 12. joulukuuta. Kaukaloon palataan kuitenkin jo 13. tammikuuta, eli samana viikonloppuna kuin tytöt kisaavat MM-mitaleista.

Naisten Liigan paluuviikonlopun aikana usein Tyttöleijonissa vahvasti edustettu Kuortane ei pelaa, RoKi ja Kärpät ovat kaukalossa yhden ottelun verran ja muut kuusi joukkuetta pelaavat kaksi kamppailua MM-kisojen kanssa lomittain samoina päivinä.

Käyttäjän lseppa kuva

Kommentti: Lassi Seppä

VIime vuodesta on opittu jotain. Tällä kaudella Naisten Liigaa pelataan, vaikka Tyttöleijonat kamppailevat samaan aikaan MM-mitaleista. Todellisuudessa maajoukkueessa esiintyy tuolloin Kuortaneen naisten liigajoukkue sekä muutamia huippuyksilöitä muista seuroista. Koko Naisten Liigan toimintakyky ei siis vaarannu mitenkään päin.

Tämän kauden otteluohjelmaan on saatukin Kuortanetta lukuunottamatta kaikille muille joukkueille otteluita kisojen ajalle. On hyväksyttävää, että Naisten Liigaa pelataan viikonloppupainotteisesti, jotta pelaajat voivat käydä töissä, opiskella ja käyttää omaa aikaaansa muuhunkin kuin lätkään.

Sarjan itsensä kannalta olisi kuitenkin parasta, jos pahimmillaan reilusti yli kuukauden mittainen joulutauko saataisi supistettua mahdollisimman kapeaksi. Tällöin sarjan tässä vaiheessa marginaalinen kiinnostus ei pääsisi niin helposti unohtumaan niiltä, jotka ovat kenties alkukaudella vihkiytyneet naisten liigalätkän pariin.

On tervehdittävä ilolla Jääkiekkoliiton ja Naisten Liigan johdon pelisilmää järjestellä otteluita siten, että sarjapelejä olisi tarjolla mahdollisimman tiuhaan kuumimpana talvisesonkina. Parannettavaa jäi vielä, mutta tämä on askel hyvään suuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle