Tyttöleijonien luottoveskari Kerttu Kuja-Halkola kiitteli joukkuetta sitoutumisesta − "Kolmas erä oli hyvä suoritus ja näytimme taisteluilmettä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kerttu Kuja-Halkola kantoi vastuuta Tyttöleijonien tolppien välissä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Kerttu Kuja-Halkola teki jälleen voitavansa Tyttöleijonien tolppien välissä MM-pronssiottelussa, mutta Kanada vyöryi silti mitaleille selvin lukemin 8−1.

− Tiesimme, että Kanada on kova haaste. Lähdimme kuitenkin sillä mielellä, että meillä on kaikki mahdollisuudet. Kolmas erä oli hyvä suoritus ja näytimme taisteluilmettä, maalivahti sanoi.

Lilia Huovinen pelasi lyhyen pätkän turnauksessa, mutta muuten Kuja-Halkola oli Suomen tolppien välissä läpi turnauksen. Kuortanetta Naisten Liigassa edustava 16-vuotias veräjänvartija ylisti jalkeilla ollutta leijonalaumaa.

− Tämä on ollut huikea joukkue ja jokainen on ollut tosi sitoutunut tähän hommaan. Olen ylpeä, että sain olla osa tätä joukkuetta.

Kuja-Halkola antoi joukkueelleen klassisesti mahdollisuuden voittaa ja seisoi Tyttöleijonien tukipilarina vaikeina hetkinä.

− Mielestäni pelasin ihan hyvin ja tuli onnistumisiakin. Oli paljon hyviä hetkiä. Viime vuoden suorituksestani jäi vähän hampaankoloon, niin nyt tuli kehitystä siitä. Tämä turnaus oli positiivinen kokemus.

− Täällä ollaan kuitenkin joukkueen takia ja joukkueen suoritus on tärkein, veskari muistutti.

MM-turnauksen jälkeen Tyttöleijonat lentää Sveitsistä takaisin Suomeen, jossa pelaajien sarjakaudet jatkuvat normaaliin tapaan.

− Kausi jatkuu ja Naisten Liigassa pelit jatkuvat. Niitä on jäljellä ja lähden sieltä hakemaan vielä sitä parasta suoritusta. Tässä on kuitenkin vielä aikaa kehittyä ja tulla paremmaksi. Otan siitä kaiken irti. Josko saisin seurajoukkueessa tähän vielä hyvän loppukauden, Kuja-Halkola päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle