Mestis-pudotuspelit: Kiekko-Espoo ja Hermes toisiin voittoihin, Hokin Myllyaho hattuili putoamispelissä

MESTIS / Uutinen
Niko Kivelä on aloittanut pudotuspelit tehokkaasti.
Kuva © Jarno Hietanen
Mestiksen puolivälierissä Turussa ja Kokkolassa pelattiin toiset osaottelut. Myös putoamispelit käynnistyivät Hokin ja FPS:n välillä.

TUTO Hockey − Kiekko-Espoo 1−4 (voitot 0−2)

Kiekko-Espoo otti nopeasti pelin haltuunsa, kun Joni Piipponen ohjasi Miro Keskitalon laukauksen maaliin jo pelin toisella minuutilla. Ensimmäisessä ottelussa nollapelin torjunut Petteri Rimpinen ei joutunut erityisen koville, ja hän pitikin maalinsa puhtaana.

Toisessa erässä Niko Kivelä onnistui edellisen ottelun tapaan maalinteossa Juuso Jämsenin hienosta syötöstä. Erässä nähtiin myös nahinointia Mikke Levon ja Jämsenin välillä. Muuten erä mentiin vahvasti Kiekko-Espoon merkeissä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Espoo oli lähellä maalintekoa kolmannen kerran, mutta Jere Huhtamaa pelasti kiekon maaliviivalta. Erän puolivälin jälkeen TUTO ehti saada hetken ajan otetta, ennen kuin Keskitalo riisti kiekon Kiekko-Espoon puolustusalueen aloituksen jälkeen ja vapautti espoolaiset hyökkäykseen, josta Arttu Tuomaala viimeisteli lukemiksi 0−3.

Rimpisen nollaputki katkesi lopulta ajassa 56.55, kun Joel Kerkkänen pääsi sohimaan irtokiekon maaliin, kun TUTO pelasi kuudella viittä vastaan. Roope Elimäki sinetöi espoolaisten neljännen maalin tyhjiin. Ottelun lopulla nähtiin vielä ikävä episodi, kun Simon Suoranta osui poikittaisella mailalla Keskitaloa päähän, ja lähti viisiminuuttisen ja pelirangaistuksen seurauksena suihkuun. Keskitalo ei pelannut pelin lopun ylivoimalla, jossa Kiekko-Espoo käytti lähinnä alempien ketjujen miehiä. Kolmas peli pelataan Espoossa maanantaina.

Hermes − Jokerit 3−2 je. (voitot 2−0)

Jokerit avasi maalinteon Kokkolassa, kun kokeneet Olavi Vauhkonen ja Teemu Henritius pelasivat hyvin yhteen, ja Henritius pääsi viimeistelemään. Sitä ennen Hannes Häkkilä oli osunut tolppaan. Juha Rautiainen taisteli maalin edestä tasoituksen ensimmäisen erän lopulla.

Toinen erä mentiin lievästi Hermeksen hallinnassa, ja kotijoukkueen mahdollista osumaa katsottiin kertaalleen videolta. Vieraiden Vauhkonen pääsi yrittämään kolmesti yhdestä hyökkäyksestä, mutta ei onnistunut ohittamaan Visa Vedenpäätä.

Kolmannen erän kolmannella minuutilla Santeri Haakana avasi hienosti laidalle Erkka Seppälälle, joka luisteli ohi kaatuvan Hermes-pelaajan Ernests Osenieksin ja laukoi sen jälkeen kiekon maaliin. Kotiyleisön riemuksi Hermes vei pelin jatkoerään Jerkko Rämön komealla ylivoimalämärillä.

Jatkoerä ehti vanheta vain sekuntia vaille minuutin, kun Topias Liljamo suti Santeri Sulun laukauksen paluukiekon maaliin ja Hermes otti näin toisen voittonsa ottelusarjaan. Ottelusarja jatkuu Helsingissä sunnuntaina. 

Hokki − FPS 5−2 (voitot 1−0)

Myös Mestiksen putoamisottelut alkoivat sarjan viimeistä edellisen Hokin ja jumbo-FPS:n välillä. Kajaanissa Antti Myllyaho vei kotijoukkue Hokin kahden miehen ylivoimalla johtoon. FPS tuli tasoihin onnekkaasti tai sitten tarkasti laskelmoiden, kun Juuso Fagerströmin kääntö meni kahden Hokki-pelaajan luistinten kautta maaliin.

Maalitonta toista erää värittivät Hokin rangaistukset vääristä vaihdoista sekä kiekon ampumisista katsomoon. Erä päättyi maalittomana. Kolmannessa erässä Hokki ratkaisi pelin pikatahtiin, kun runkosarjassa kahdeksan osumaa iskenyt Myllyaho teki illan toisensa, minkä jälkeen maalinteossa onnistuivat Juuso Aaltonen ja Jiri Parviainen. FPS sai lohtua yhdestä kavennuksesta, ennen kuin Myllyaho viimeisteli hattutempun tyhjään maaliin.

Myös huomenna joukkueet pelaavat Kajaanissa, ennen kuin kolmas ja neljäs ottelu pelataan Forssassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle