Mestis-viikko: Kiekko-Espoon tulikuuma viikko kesti Joensuun pakkasetkin

MESTIS / Artikkeli
Miro Keskitalo ja koko espoolaisryhmä lähtee hyvävireisenä kohti paikallispeliviikkoa.
Kuva © Jarno Hietanen
Mestiksessä taisteltiin päättyneellä viikolla ympäri Suomea. Kiekko-Espoon vire oli vahvaa, sarjan kärkijoukkueet Ketterä ja IPK mättivät maaleja ja kova pakkanen rokotti Joensuun toisen ulkoilmaottelun yleisömäärää.

Vaikka Joensuun ulkoilmaottelu kiekkoiltiin hyytävässä 27 asteen pakkasessa lauantaina, tarjoili päättynyt Mestis-viikko kaukalon puolella jo pientä osviittaa kevään tosipelien lähestymisestä, kun erityisesti sarjan kärkijoukkueet olivat vahvoja kaukalossa.

Seuroissa tapahtui viikon aikana myös reippaasti pelaajaliikennettä. Sarjan häntäpäähän jumittuneet Hokki vahvisti rivejään peräti kahdella uudella pelaajalla, kun maalivahti Kristian Tamminen ja puolustaja Jimi Enckell siirtyivät Kajaaniin. Hyökkääjä Eetu Paasovaara siirtyi Kiekko-Espoosta Ketterän paitaan ja FPS vahvisti puolustustaan Vertti Vuoksialalla.

Lisäksi Mestis tiedotti kevään tosipelien aikatauluista. Tiedotteen suurin uutinen oli se, että karsinnat ja sarjasta putoaminen tapahtuvat suunniteltuun malliin, vaikka Kiekko-Espoo nousisi ensi kaudeksi Liigaan. Mestiksen kaksi viimeistä pelaavat paras seitsemästä -ottelusarjan, jonka häviäjä putoaa ensi kaudeksi Suomi-sarjaan ja voittaja karsii Suomi-sarjan mestaria vastaan.

Viikon onnistuja

Viikon onnistuja tulee Espoosta, sillä hallitseva mestari nappasi voitot viikon kaikista kolmesta pelistään. Erityisesti viikonlopun Itä-Suomen vieraspelikiertue oli espoolaisilta kova hauiksen näyttö: perjantaina Ketterä joutui taipumaan kotikaukalossaan ja lauantaina Kiekko-Espoon bussiin lastattiin kaksi pistettä tuomisiksi Joensuun ulkoilmaottelusta.

Onnistujaksi voi nostaa myös imatralaisten hyökkäyskolmikon. Ketterän tehokkaalla kolmosketjulla oli huima ilta keskiviikon 9–0-rökityksessä Hokkia vastaan. Maalipörssin kärkeen noussut Miku Ronkainen summasi peräti tehot 4+2, Ossi-Petteri Jaakola pisteet 2+3 ja Akseli Mäkinen 1+4.

Viikon pettymys

Viime viikon pettymys oli FPS, joka hävisi molemmat viikon ottelunsa tekemättä niissä maaliakaan. Erityisesti perjantain jumbofinaalissa Kajaanissa forssalaisten hyökkäyspeli oli melkoisen olematonta, kun joukkue sai aikaiseksi ainoastaan kahdeksan laukausta maalia kohti.

Forssalaisten jumbosija sarjassa alkaa olla sinettiä vaille varma, sillä ero toiseksi viimeisenä olevaan Hokkiin on kasvanut jo 14 pisteen suuruiseksi.

FPS:n viikko meni kokonaan ilman tehtyjä maaleja. Omissa sen sijaan soi Alex Mäkelän estelyistä huolimatta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Pienoisena pettymyksenä voidaan pitää myös Joensuun toisen ulkoilmaottelun yleisömäärää: spektaakkeli oli houkutellut paikalle vain 812 katsojaa. Iso selittävä tekijä yleisömäärälle oli kuitenkin lämpötila: Kiekko-Pojat ja K-Espoo mittelivät rapsakassa 27 asteen pakkasessa. Viikkoa aiemmin pelattu ulkoilmaottelu Jokereita vastaan keräsi täyden tuvan, 3 700 katsojaa.

Viikon yllättäjät

Tiistaisessa Jokerien ja Hermeksen kohtaamisessa kauden ensimmäiset maalinsa teki peräti kolme eri pelaajaa. Ensin onnistui Hermeksen Julius Reini, toisessa erässä jokeripakki Valtteri Jeskanen ja jatkoajalla toinen Jokerien puolustaja Hannes Häkkilä. Häkkilälle maali oli uran ensimmäinen Mestiksessä ja tämä osui toistamiseen heti lauantaina K-Vantaata vastaan.

Viikon erikoisuudet

RoKin avausmaali perjantain KOOVEE-kohtaamisessa tarjoili Mestis-viihdettä hieman erikoisemmasta päästä. Alivoimalla pelanneille rovaniemeläisille aukesi kolmella nollaa vastaan -hyökkäys, jonka kapellimestareina häärivät puolustajat Aleksi Kenttämaa ja Paavo Tyni. Tynin oman ratkaisun Verneri Virtanen torjui, mutta Kenttämaa lapioi karat sisään maalin edestä.

Alkavan viikon mielenkiintoisimmat ottelut

Tällä viikolla pelataan runsaasti mielenkiintoisia otteluita, joissa panokset alkavat olla suuria pelien vähentyessä. Viikko käynnistyy heti tiistaina mielenkiintoisella ottelulla, kun vain pisteen päässä toisistaan sarjassa majailevat RoKi ja Hermes iskevät yhteen Lappi Areenalla.

Suuren yleisön mielenkiinto kohdistuu varmasti lauantaiseen Kiekko-Espoon ja Jokerien kohtaamiseen, joka on jo hyvissä ajoin loppuunmyyty. Asetelma otteluun on kutkuttava, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla neljä ja viisi, ja eroa on ainoastaan kaksi pistettä espoolaisten hyväksi.

Molemmat joukkueet pelaavat myös perjantaina mielenkiintoiset ottelut, kun K-Espoo isännöi toista paikalliskilpailijaansa K-Vantaata ja Jokerit puolestaan Ketterää. 

» Lähetä palautetta toimitukselle