Liiga-pudotuspelit: Tappara punnersi voiton ja piti kotietunsa, Jämsen nousi sankariksi Lahdessa

LIIGA / Uutinen
Tappara otti voiton haastavien vaiheiden jälkeen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Liigan välierät lähtivät rytinällä liikkeelle, kun molemmat ottelusarjat polkaistiin perjantai-iltana käyntiin. Ennakkoon tasaisiksi hehkutetut ottelusarjat olivat ensimmäisissä koitoksissaan juuri sitä – tasaisia.

Liigan välieräsarjat starttasivat perjantai-iltana, ottelusarjojen käynnistyessä niin Tampereella kuin Lahdessakin. Kotiedut pitivät molemmissa sarjoissa, kun Tampereella Tappara vei voiton jatkoajan jälkeen, Pelicansin puolestaan pinnistäessä voiton Lahdessa niin ikään tasaisen ottelun jälkeen. 

Tappara–KalPa 3–2 ja. (Otteluvoitot 1–0)

Ennakkoon Daavid vastaan Goljat-asetelmista ottelusarjaan lähdetyssä Tapparan ja KalPan välisessä mittelössä sävel oli selvä: suurennakkosuosikki Tapparalla oli kaikki paineet niskassaan, kun taas itsensä pudotuspelien esikierrokselta jatkoon selvittäneellä KalPalla oli vain voitettavaa.

Ennakkoasetelmista piittaamatta, KalPa onnistui Nokia Areenalla ensimmäisenä maalinteossa, kun Jaakko Rissanen ja Benjamin Korhonen murtautuivat ylivoimahyökkäykseen Korhosen lopulta uittaessa kiekon ohi Christian Heljangon.

Toisessa erässä juonesta kunnolla kiinni saanut kotijoukkue antoi vieraille shokkihoitoa kahdella ylivoimamaalillaan, kun ensin Nicholas Halloran sivalsi isännät tasoihin ja vain hetkeä myöhemmin Heikki Liedes puolestaan maalin edelle. Johtoasema ei kuitenkaan kauaa ehtinyt vanhentua, kun ruotsalaisjärkäle Anton Karlssonin toimitus maalille löysi tiensä maalin ylähyllylle.

Hienoisesti vierasjoukkueen hallinnassa ollut tasainen ottelu eteni lopulta jatkoerään, jossa Tappara onnistui tappamaan kaksi kriittistä KalPa-ylivoimaa. Ei mennyt aikaakaan jälkimmäisen ylivoiman loppumisesta, kun Tobias Ekberg onnistui ohittamaan Stefanos Lekkasin ja näin ollen kotietu pysyi Tapparalla. 

MAALINTEKIJÄT

10.48 0–1 Benjamin Korhonen (Rissanen) av
26.26 1–1 Nicholas Halloran (Camper, Baptiste) yv
30.24 2–1 Heikki Liedes (Halloran, Baptiste) yv
30.55 2–2 Anton Karlsson (Mäenpää, Kapanen)
75.50 3–2 ja. Tobias Ekberg (Savinainen, Camper)

Maaliodottama: Tappara 1,98–2,71 KalPa

Pelicans–Kärpät 2–1 (Otteluvoitot 1–0)

Komeasti Finlandia-hymnillä käyntiin polkaistussa Lahden perjantai-illassa oli alusta alkaen ilmassa sähköä, kun pudotuspeleissä viimeksi 12 vuotta sitten kohdanneet Pelicans ja Kärpät iskivät yhteen ottelusarjan ensimmäisessä koitoksessa.

Ensimmäisessä erässä ainoastaan yksittäisiä hyökkäyksiä aikaan saaneella kotijoukkue Pelicansilla oli selkeästi jäänyt tiistain seitsemännen ottelun vaihde päälle, sillä sen verran varovainen turkoosipaitojen peliin sisääntulo oli. Otteluun terävämmin tullut vierasjoukkue avasikin maalihanat noin 13 minuutin pelin jälkeen, kun tulikuuman ylivoiman onnistumisia jatkoi tällä kertaa Joonas Kemppainen näppärällä ohjausosumallaan.

Erätauolla pelivireensä löytänyt Pelicans tuli toiseen erään kuin uudestaan syntyneenä, ja Kärpät oli ajoittain kuin hätää kärsimässä. Pussinokat saivat kuin saivatkin palkintonsa lopulta maalin muodossa, kun niin ikään ylivoimalla osui hienon kuvion päätteeksi Patrik Carlsson. Loppueräkin sujui Pelicansin komennossa, mutta päätössummeri pelasti vieraat tauolle 1–1-asemassa.

Vieraat ottivat ohjakset käsiinsä jälleen päätöserässä ja pitkään edettiin Kärppien komennossa. Maalinteosta vastasi kuitenkin Pelicans, kun pudotuspeleissä tähän asti pääasiassa pimennossa ollut Aatu Jämsen nousi Lahdessa illan sankariksi iskien ottelun voittomaalin noin 10 minuuttia ennen loppua. 

MAALINTEKIJÄT

13.41 0–1 Joonas Kemppainen (Koivunen, Antti-Roiko) yv
33.22 1–1 Patrik Carlsson (Schnarr, Lasch) yv
50.42 2–1 Aatu Jämsen (Horký, Johannesen)

Maaliodottama: Pelicans 3,06–2,70 Kärpät

» Lähetä palautetta toimitukselle