Lämmin sää estää luonnonjäiden suojelemiseksi järjestettävän pipolätkäturnauksen järjestämisen luonnonjäällä, joten se siirtyy tekojäälle

Muut Sarjat / Uutinen
Jääkiekkoiluun turvalliset luonnonjäät alkavat käydä vähiin Suomessakin.
Kuva © Katja Ritvanen, katja.ritvanen@gmail.com
Save Pond Hockey -pipolätkäturnaus joudutaan siirtämään Mikkelissä luonnonjäältä tekojäälle, koska luonnonjään kestävyyttä ei voida taata lämpimän sään vuoksi.

Mikkelissä huomenna pelattava Save pond hockey -pipolätkäturnaus siirtyy luonnonjäältä tekojäältä lämpimän sään vuoksi. Turnaus oli alun perin tarkoitus pelata järvenjäällä, josta järjestämisaikomus siirrettiin ensin luonnonulkojäälle. Tänään järjestetäjät kuitenkin tiedottivat, että pelipaikka on Hänskin tekojää.

– Onhan se epämiellyttävää, että keskellä helmikuuta joudutaan Mikkelissäkin turvautumaan tekojäähän turnauksen pelaamiseksi. Nämä oudot sääilmiöt ovat huolestuttavia ja osoittavat tarvetta aktiivisille ilmastotoimille. Muutos ei onnistu ilman laajamittaista kansalaisten aktivoitumista omissa valinnoissaan, järjestäjien edustaja Ville Sinisalo sanoo tiedotteessa.

Tekojää eroaa luonnonjäästä siten, että kentän alla on jäähdytysjärjestelmä, joka edesauttaa jäätymistä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kyseistä turnausta ei voida pelata Mikkelissä järvenjäällä.

Save pond hockey on yhdistys, joka järjestää pipolätkäturnauksia Suomessa talvisin. Tausta-ajatuksena on nimenomaan ilmastonmuutoksen hidastaminen. Mikkelin turnauksen sponsori- ja osallistumismaksut lahjoitetaan työhön ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle