KOOVEE kaappasi Tomi Purmolan ja Kiekko-Espoo Noel Pietilän

MESTIS / Uutinen
Tomi Purmola on yksi KOOVEEn viidestä uudesta hyökkääjästä.
Kuva © Juha Alamäki
Kiekko-Vantaassa tehokkaan kauden pelannut Tomi Purmola siirtyy Tampereelle yhtenä joukkueen viidestä uudesta hyökkääjäkiinnityksestä. Myös K-Vantaa, Kiekko-Espoo ja KeuPa täydensivät joukkuettaan. Hokin toimistolla tapahtui muutoksia, kun Sarita Kuusisto aloittaa kajaanilaisseuran toiminnanjohtajana.

KOOVEE täydensi joukkuettaan viidellä uudella hyökkääjällä. Tomi Purmola, Joona Lehtinen, Valtteri Kekarainen, Vili Kukkola ja Eerik Kantola pelaavat ensi kauden tamperelaisten riveissä.

Purmola oli viime kaudella Kiekko-Vantaan toiseksi tehokkain pistemies. Läpimurtokautensa Mestiksessä pelannut 23-vuotias laitahyökkääjä iski runkosarjassa tehot 19+25.

Myös Lehtisellä ja Kekaraisella on kokemusta Mestiksestä. Lehtinen, 22, on pelannut kaksi kautta Heinolassa. Kekarainen, 23, kiekkoili puolestaan viime kauden Joensuussa.

Sen sijaan Kukkolalla ja Kantolalla on edessään ensimmäiset pelit miesten sarjoissa. Tamperelaislähtöinen Kukkola pelasi viime kauden KooKoon U20-joukkueessa. Kärppänuorten kipparina toiminut Kantola pääsee puolestaan pelaamaan ensimmäistä kertaa isoveljensä Oskari Kantolan joukkuekaverina.

Nuori KOOVEE-hyökkääjä Jesse Nyppeli siirtyy puolestaan kasvattiseuraansa Nokian Pyryyn pelaamaan Suomi-sarjaa.

Kiekko-Espoolle vahvistusta maalin edustalle ja siniviivalle

Kiekko-Espoo jatkoi joukkueensa rakentamista kahdella uudella pelaajasopimuksella. Joukkueessa jo viime kaudella hyökännyt Juho Koivusaari laittoi nimensä jatkosopimukseen, ja uutena kasvona mukaan liittyy puolustaja Noel Pietilä.

Voimahyökkääjänä tunnetuksi tullut Koivusaari, 24 tehoili viime kaudella espoolaisille 33 ottelussa 12+15=27 tehopistettä. Hyökkääjältä löytyy uraltaan myös kolmen ottelun verran Liiga-kokemusta.

22-vuotias Pietilä on pelannut Espoossa jo juniori-ikäisenä, ja palaa nyt tuttuihin maisemiin IPK:sta, jossa pelasi viime kauden tehoin 6+13=19. Pietilä piipahti myös Liigassa KalPan paidassa kahden ottelun verran, ja uralta löytyykin Liiga-kokemusta yhteensä 45 ottelun verran.

– Pietilä on luisteluvoimainen puolustaja, jolla on paljon potentiaalia hyökkäyssuuntaan. Uskon, että Noel pystyy ottamaan meillä seuraavat kehitysaskeleet, espoolaisten päävalmentaja Tomas Westerlund kommentoi

Kokelaat vakuuttivat Vantaalla

Kiekko-Vantaa on solminut sopimukset tryoutilla näyttöjä antaneiden Adam Srdinkon ja Markku Kitusen kanssa.

19-vuotias tšekkipuolustaja Srdinko on pelannut viime vuodet KooKoon junioreissa. Viime kausi jäi kuitenkin nuorelta puolustajalta kokonaan väliin loukkaantumisen johdosta.

– Hän on nyt hyvässä kunnossa ja harjoitellut kesän meidän kanssa. Urheilullinen kaveri, ahkera harjoittelija ja hyvä tyyppi. Potentiaalia on ja ominaisuudet pelata paljon kovemmissakin sarjoissa tulevaisuudessa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen sanoo.

Srdinko on pelannut urallaan myös nuorisomaajoukkueissa. Hänen isänsä Jan Srdinko pelasi usealla kaudella vuosituhannen vaihteessa Tšekin maajoukkueessa.

Toinen uusi tulokas, 24-vuotias Markku Kitunen, on Kiekko-Vantaan omia kasvatteja. Kitunen on hyökännyt kaksi viime kautta Suomi-sarjaa Porvoon Huntersissa.

Kiekko-Vantaalla on kasassa tällä hetkellä sopimukset 22 pelaajan kanssa.

– Joukkueen rakentaminen on aikataulussa. Pari kärkihyökkääjää on ainakin vielä hankintalistalla. Koko ajan ollaan antennit pystyssä pelaajamarkkinoilla, Manninen kertoo.

Juuso Kekarainen hakee pelipaikkaa KeuPasta

Viime kauden Kiekko-Vantaassa kiekkoillut hyökkääjä Juuso Kekarainen siirtyy Keuruulle KeuPa HT:n paitaan. Sopimus sisältää kolmen viikon koeajan.

20-vuotias Kekarainen on pelannut urallaan pääosin K-Vantaan organisaatiossa, ja voitti myös U20-ikäluokan Mestis-mestaruuden keväällä 2022. Lisäksi kokemusta löytyy HPK:n U18- ja U20 SM-sarjajoukkueissa. Mestis-otteluita hyökkääjälle on kertynyt 29, joissa on syntynyt tehot 1+6.

– Juuso on nuori pelaaja, joka haluaa mennä urallaan eteenpäin. Hän on pelannut pääosin Vantaalla, ja halusi tulla Keuruulle haastamaan itseensä ja ottamaan seuraavan askeleen pelaajana. Juusolla on hyvä luonne ja hän on hyvä urheilija, joten loistavaa, että saatiin hänet mukaan, päävalmentaja Sami Ryhänen kuvailee tuoretta hankintaa.

Henkilövaihdoksia Hokin toimistolla

Hokin toimitusjohtajana kahden kauden ajan toiminut Jouko Palorinne siirtyy Hokin tuotantoyhtiö Hokki Eventsin palvelukseen. Hokki Eventsin työntekijänä toiminut 28-vuotias Sarita Kuusisto on puolestaan aloittanut työt Hokin toiminnanjohtajana.

– Hokin ensi kauden näkymät ovat mielenkiintoiset. Mestis saa lisänosteen Jokereiden tulon myötä ja odotettavissa on kaksi hallin täyttävää ottelua. Lisäksi Hokki Kainuu Oy on saanut uusia omistajia ja sitä myöten raikkaita uusia ideoita Hokin toimintojen kehittämiseen, Palorinne kommentoi.

Hokki Kainuu Oy julkistaa päättyneen tilikauden tuloksensa sekä hallituksensa uuden kokoonpanon yhtiökokouksensa jälkeen heinäkuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle