Hurricanes jatkoi GM Waddellin sopimusta − uudeksi maalivahtivalmentajaksi palkattiin entinen Whalersin ja Tapparan torjuja

NHL / Uutinen
Don Waddell jatkaa Carolina Hurricanesin GM:nä ja seuran puheenjohtajana.
Kuva © Getty Images
Ilman sopimusta reilun kuukauden ollut Don Waddell jatkaa Carolina Hurricanesin GM:nä. Joukkueen uudeksi maalivahtivalmentajaksi on palkattu Jason Muzzatti.

Kesäkuun jälkeen ilman sopimusta ollut GM Don Waddell on tehnyt Carolina Hurricanesin kanssa jatkosopimuksen. Paikallisen News & Observer -lehden mukaan jatkosopimus on kolmevuotinen.

− Omistaja Tom Dundon ja minä olemme keskustelleet, eikä tilanne ole ollut mysteeri kummallekaan meistä. En koskaan halunnut lähteä täältä. Sopimukseni päätyttyä keskustelu karkasi käsistä, mutta tiesin, että saamme aikanaan sovittua, Waddell kertoi News & Observer -lehdelle.

Waddell aloitti uransa Hurricanesissa seuran puheenjohtajana kesällä 2014. GM:ksi hänet nimitettiin maaliskuussa 2018 Ron Francisin saatua potkut. Waddellin ensimmäinen kausi Hurricanesin GM:nä päättyi Itäisen konferenssin finaaleihin, mikä oli joukkueelle ensimmäinen kevät pudotuspeleissä koko vuosikymmenellä.

− Donin johtajuus ja kokemus ovat korvaamattomia organisaatiollemme. Olen onnellinen, että saimme sovittua jatkosta. Donilla ja minulla on upea suhde ja voin luottaa häneen. Olen innoissani, että voimme yhdessä jatkaa mestarijoukkueen rakentamista, kommentoi seuran omistaja Dundon.

− Olen innoissani jatkosopimuksesta ja odotan, että pääsemme jatkamaan viime kaudella saavuttamaamme menestystä. Meillä on ykkösluokan organisaatio, upeat fanit ja joukkue, jonka uskomme voivan voittaa Stanley Cupin. Perheeni ja minä pysymme mielellämme Raleigh'ssa vielä vuosia, hehkutti Waddell itse.

Waddell oli yksi nimistä, joita huhuttiin Minnesota Wildin uudeksi GM:ksi Paul Fentonin saatua potkut. Waddell oli myös Wildin haastateltavana.

− Keskustelimme Tomin kanssa avautuneesta mahdollisuudesta ja hänelle sopi, että tutustun tarjoukseen tarkemmin.

Ennen siirtymistään Hurricanesiin Waddell toimi Atlanta Thrashersin GM:nä vuodet 1998−2010. Apulais-GM:nä hän voitti Stanley Cupin Detroit Red Wingsissä keväällä 1998.

Hurricanes myös ilmoitti palkanneensa uudeksi maalivahtivalmentajakseen Jason Muzzattin. 49-vuotias ex-maalivahti toimi neljä edellistä kautta maalivahtivalmentajana Michigan Staten yliopistojoukkueessa. Sitä ennen hän valmensi IHL-joukkue Flint Generalsia kahdella kaudella.

Kanadalais-italialainen maalivahti torjui Hurricanesin edeltäjän Hartford Whalersin riveissä kaksi kautta 90-luvulla. Myös Liigan seuraajille Muzzatti on tuttu hänen pelattuaan Tapparassa kauden 1999−2000.

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Don Waddellin ensimmäinen kausi Carolina Hurricanesin GM:nä oli vakuuttava, joten jatko oli itsestäänselvää. Kesän aikana Waddell on onnistunut vahvistamaan joukkuettaan.

Jason Muzzatti on tavallaan tuttu, mutta toisaalta riskialtis värväys kokeneen ja maineikkaan Mike Balesin tilalle. Petr Mrazekilla on alla vasta yksi hyvä kausi, joten maalivahtivalmentajan vaihtuminen tuo synkkiä pilviä Hurricanesin alkavan kauden ylle.

» Lähetä palautetta toimitukselle