Huippumaalivahti Blanka Škodová HIFK:n riveihin

Naisten Liiga / Uutinen
Tšekin maajoukkuevahti saapuu HIFK:hon.
Kuva © Dennis Pajot

Blanka Škodová, 25, torjuu alkavalla kaudella kiekkoja Naisten Liigan hallitsevan mestarin HIFK:n tolppien välissä. Tšekkiläisen sopimus Stadin Gimmoihin kattaa ensi kauden.

− Olen etuoikeutettu saadessani olla osa Tšekin maajoukkuetta viimeiset yhdeksän vuotta, mukaan lukien vuoden tauon, kun jäin Yhdysvaltoihin koronaviruksen takia. Päävalmentaja Saaran (Niemi) kanssa käymieni erinomaisten keskustelujen perusteella ja kuullessani lisää seurasta ei ollut epäilystäkään siitä, että HIFK on minulle paras paikka jatkaa uraani. Odotan innolla hienoja haasteita Naisten Liigassa, Skodova sanoo.

Škodová on pelannut edelliset viisi kautta Yhdysvaltojen yliopistosarjaa Minnesota-Duluthin joukkueessa. Hän on ollut mukana voittamassa Tšekin maajoukkueen kanssa MM-pronssia kaksissa edellisissä kisoissa.

− Tällä kaudella ykkösmaalivahdiksemme suunniteltu Kiia Lahtinen on poissa pidempään loukkaantumisen vuoksi. Skodovan saapuessa saamme hyvän kilpailutilanteen maalivahtipuolella, myös Akatemiasta Liigaan nostettujen Miia Vainion ja Emmi Laitajärven kehittymisen tukemiseksi. Blanka tuo omalla kokemuksellaan laatua arkeemme, ja kuten tiedämme, kevään pelien lähestyessä maalivahtipelin merkitys vain vahvistuu. Hieno tilanne kaiken kaikkiaan, päävalmentaja Niemi virkkoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle