Blanka Škodová hankittiin HIFK:hon menestystekijäksi − "Saara oli heti ensimmäisessä keskustelussamme hyvin selväsanainen"

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga / Haastattelu
Škodová tuli auttamaan HIFK:n toiseen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen.
Kuva © Dennis Pajot
Tšekin naisten maajoukkueen vakiokasvo Blanka Škodová saapui täksi kaudeksi Naisten Liigaan tilkitsemään hallitsevan mestarin HIFK:n maalinsuuta. Hän huomasi jo varhaisessa vaiheessa, miten joukkue suhtautuu menestykseen.

Naisten Liigan hallitseva mestari sai täksi kaudeksi kovan vahvistuksen tolppien väliin, kun Tšekin maajoukkuemaalivahti Blanka Škodová, 25, teki sopimuksen Stadin Gimmoihin.

− Ruotsin ja Suomen sarjoissa on muutamia pelaajia, jotka olivat tehneet sopimuksen PHF:ään Yhdysvalloissa. Sarja meni kuitenkin nurin, joten monien täytyi tehdä uusia suunnitelmia. Kun kuulin HIFK:sta ja mahdollisuudesta tulla tänne olin innoissani, veskari taustoittaa.

− Vietin miesten MM-kisojen aikaan kaksi viikkoa Suomessa ja totuin maahan. Tiesin, millaista täällä olisi. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta, jonka Saara (päävalmentaja Niemi) minulle soi.

Škodová tulee HIFK:hon tilanteessa, jossa joukkue on viime kaudella voittanut historiansa ensimmäisen naisten liigamestaruuden. Hän aistii joukkueesta palon menestyä tälläkin kaudella, mutta myös rauhan, jonka mestaruus toi.

− Viime kaudella voitettu mestaruus auttaa varmasti monia joukkueemme pelaajia eteenpäin heidän urillaan. Etenkin lauantain ottelussa näki kuinka he olivat rauhallisia ja luottavaisia. He tietävät kuinka hyviä he voivat olla. Toivottavasti heilläkin on luottoa minuun. Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin, veräjänvartija puntaroi.

HIFK on Naisten Liigan kiistaton tähtijoukkue ja ennakkosuosikki mestariksi tälläkin kaudella. Škodoválle kerrottiin hyvissä ajoin, miksi hänet Helsinkiin haluttiin.

− Haluan auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Saara oli heti ensimmäisessä keskustelussamme hyvin selväsanainen tavoitteidemme suhteen.

Tavoitetta ei haastattelutilanteessa ääneen sanottu, mutta on selvää, että Stadin Gimmoille kelpaa vain mestaruuden uusiminen.

− Minun on myös oltava kärsivällinen, sillä pelaamisen lisäksi saatan istua penkillä joitain otteluita. Silloinkin on tuettava joukkuetta ja muita nuoria maalivahtejamme.

HIFK:n naisten liigajoukkueen muut maalivahdit ovat 19-vuotiaat Miia Vainio ja Kiia Lahtinen, joka torjui Stadin Gimmoille viime keväänä kultaa sekä 16-vuotias Emmi Laitajärvi. Lahtinen on alkukaudesta sivussa.

Tšekin naisten maajoukkue on noussut viime vuosina naisten arvokisatasolla mitalikantaan. Tulevaisuudessa maa haluaa voittaa lisää ja lisää.

− Suurin tavoitteeni tällä hetkellä on olympialaiset Italiassa 2026. Tšekin naisten maajoukkue haluaa kehittyä päävalmentaja Carla McLeodin johdolla ja tuoda mitalin noista kisoista. Eikä sen tarvitse olla vain pronssi, joita olemme voittaneet MM-kisoista kaksi. Ei ole mitään syytä olla tähtäämättä korkeammalle, Škodová naulaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle