Hannes Hyvösen Peliitat pestasi venäläispelaajan – Seura kertoi somessa vain tallinnalaislähtöiseksi

MESTIS / Uutinen
Peliitat otti vahvistuksen idästä.
Kuva © @PabloCassoSport
Peliitat on nyt ensimmäinen Liiga- tai Mestis-seura, joka pestasi uuden venäläispelaajan Venäjän helmikuussa aloittaman Ukrainan tuhoamissodan aikana.

Heinolan Peliittojen Mestis-joukkueessa pelaa tulevalla kaudella venäläinen puolustaja Aleksander Jakimenko. Asia selviää seuran Facebook-tililtä.

Somepäivityksessään Peliitat ei mainitse Jakimenkon kotimaata, vaan kuvailee häntä vain tallinnalaislähtöiseksi. Jakimenko, 25, on syntynyt Virossa Tallinnassa, mutta on pelannut liki koko aikuisuransa Venäjällä. Juniorina hän pelasi myös Latviassa ja Itävallassa. Heinolaan Jakimenko siirtyy Puolan pääsarjasta.

Tuoreen värväyksensä ansiosta Peliitoista tuli ensimmäinen Liiga- tai Mestis-seura, joka pestasi uuden venäläispelaajan Venäjän helmikuussa aloittaman Ukrainan tuhoamissodan aikana. Valkovenäläispelaajan, Geoff Plattin, palkkasi aiemmin kesällä Liigan JYP.

– Jakimenko on hyvä kiekollinen puolustaja, joka osaa myös pelata kovaa. Hän on juuri se palanen, mitä ollaan etsitty puolustukseen. Hän on myös erittäin tykätty joukkuepelaaja, ja englannin kieli on hyvin hallussa. Hän nimenomaan halusi tulla Heinolaan kehittymään pelaajana, mikä on hienoa kuulla valmentajana, päävalmentaja Hannes Hyvönen kommentoi Peliittojen päivityksessä.

Ensimmäinen tuhoamissodan aikana venäläispelaajan sopimuksen julkaissut Liiga- tai Mestis-seura on Lukko. Se julkisti maalivahti Artjom Zagidulinin jatkosopimuksen toukokuun alussa. Zagidulin pelasi Lukossa jo viime kaudella, marraskuusta lähtien. Hän ja Jukurien hyökkääjä Nikita Krivokrasov ovat tällä hetkellä Liigan ainoat Venäjän kansalaiset.

Mestiksessä venäläispelaajia on tällä hetkellä kolme. Jakimenko sekä Ketterän puolustaja Jegor Sehovtsov ja hyökkääjä Jegor Tsizikov. Sehovtsov ja Tsizikov pelasivat Ketterässä jo viime kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle