Hallitseva mestari HPK julkaisi ensi kauden joukkueen rungon − mukana tehokanukki Kunyk ja konkaripakin jatkosopimus

LIIGA / Uutinen
Cody Kunyk kantoi viime kaudella myös SaiPan kultakypärää.
Kuva © Topi Lainio

Merkittävimpinä uusina pelaajina HPK:hon siirtyvät hyökkääjät Cody Kunyk, 28, ja Tommi Tikka, 23. Puolustukseen on hankittu 24-vuotias Elmeri Eronen. Maalivahtiosaston uudet nimet ovat Joona Voutilainen, 22, ja viime kaudella lainalla HPK:ssa käynyt Rasmus Reijola.

Kaksi edellistä kautta SaiPassa pelanneen Kunykin sopimus on yksivuotinen. Vaasan Sportista saapuvan Tikan, TPS:stä tulevan Erosen ja JYPissä viime kaudella pelanneen Voutilaisen sopimukset ovat kaksivuotisia.

− Cody on monipuoliseen peliin pystyvät tehokas pelaaja ja erittäin hyvä vahvistus meille, HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kuvailee viime kaudella 37 tehopistettä tehnyttä Kunykia seuran tiedotteessa.

− Tommi pelaa laadukkaasti molempiin suuntiin kovaa ja fyysisesti. Elmeri on kiekollinen oikealta pelaava nuori puolustaja, jonka uskon ottavan sen seuraavan stepin meillä, Toivola kuvailee.

Edellä mainitun nelikon lisäksi 1+1-mallisen sopimuksen on tehnyt Kiekko-Vantaassa viime kaudella pelannut puolustaja Nico Nurmikanta, 25, jolle kertyi myös kolme KHL-ottelua Jokereissa.

HPK:n junioreissa urallaan pelanneet hyökkääjä Joona Monto, 24, ja Mikko Lahtela saapuvat koesopimuksella takaisin Hämeenlinnaan. Monto teki viime kaudella Mestiksessä peräti 55 tehopistettä Nurmikannan joukkuetoverina Vantaalla. Lisäksi hän esiintyi kertaalleen Jokereissa. 26-vuotias Lahtela on pelannut neljä edellistä kautta SaPKossa. Viime kaudella hänelle kertyi ainoastaan 17 runkosarjaottelua ja kolme pudotuspeliottelua.

Laatikaiselle ja nuorille lupauksille jatkosopimuksia

HPK on tehnyt vuoden jatkosopimuksen konkaripuolustaja Arto Laatikaiselle. Samalla seura tiedotti myös hyökkääjä Henri Kannisen kaksivuotisesta jatkosopimuksesta. Myös puolustaja Otto Latvalan sopimuksessa ollut optio on käytetty.

− Lada ei hyydy. Hän oli päättyneellä kaudella todella tärkeä palanen joukkuetta, Toivola toteaa seuran tiedotteessa.

Omista junioreista kaksivuotiset jatkosopimukset ovat tehneet hyökkääjät Kristijan Kombe ja Kasperi Heinänen, puolustaja Atso Lehtinen sekä maalivahti Tuomas Aalto.

» Lähetä palautetta toimitukselle