"Ei tänne tultu katselemaan luukulta pelejä" - HPK:n uusi maalivahti Joona Voutilainen ei tullut nöyristelemään

LIIGA / Haastattelu
Joona Voutilaisen tavoite on selkeä: ykkösvahdin paikka.
Kuva © Teemu Grönroos

Joona Voutilainen, 22, pelasi viime kaudella 15 ottelua JYPissä ja neljä Mestis-ottelua KeuPassa. Jyväskylässä ykkösvahti Eetu Laurikaisen varjoon jäänyt Voutilainen lähtee hakemaan HPK:sta ykkösmaalivahdin paikkaa. Sopimus HPK:n kanssa kattaa seuraavat kaksi kautta. 

− Ei tänne tultu nöyristelemään ja katselemaan luukulta pelejä. Peliaikaa tulin tavoittelemaan, sillä se on se, mikä vie eteenpäin, Voutilainen toteaa itsevarmasti.

Voutilainen on seurannut, miten HPK:sta on noussut maalivahteja isompiin ympyröihin ja nostaa esiin sen suurimman nimen, Juuse Saroksen. Oma kehitys olikin suurin motivaattori HPK:hon siirryttäessä.

− Kokonaisuus vaikuttaa hyvältä. Täältä monia pelaajia on päässyt jopa NHL:ään asti. Pelaajia pystytään kehittämään ja vaatimustaso on korkealla sekä peleissä että treeneissä. Sitä lähdin täältä hakemaan, että pystyn kehittymään seuraavalle tasolle, Voutilainen kertoo.

Urallaan myös Pelicansissa pelanneen Voutilaisen pelityylissä on paljon samaa, mitä kolme edelliskautta HPK:n ykkösvahdin viittaa kantaneella Emil Larmilla. Molemmat luottavat pelaamisessaan aggressiiviseen ja räjähtävään liikkumiseen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle