Donbass Donetsk vetäytyy CHL:sta sodan vuoksi – tilalle nousee slovenialaisseura ICEHL:sta

CHL, Muut Sarjat / Uutinen
CHL-kiekkoa nähdään ensi kaudella myös Ljubljanassa.
Kuva © Samuli Huikuri
Olimpija Ljubljana nousee villillä kortilla mukaan CHL:aan kaudella 2022–23.

Ukrainalaisen jääkiekon suurseura Donbass Donetsk jättäytyy pois jääkiekon mestarien liigasta CHL:sta. Donbassin paikan sarjassa ottaa ICEHL:ssa pelaava slovenialaisseura Olimpija Ljubljana, selviää ICEHL:n tiedotteesta.

– On ymmärrettävää, ettei Donbass Donetskin ole mahdollista osallistua CHL-kaudelle 2022–23 sotatilan vuoksi. Haluamme kiittää seuraa sen sitoutumisesta ja suuresta panoksesta, jonka he antoivat ensiesiintymisessään CHL:ssa viime kaudella, kommentoidaan CHL:n johtokunnasta tiedotteessa.

Donbass pelasi kaudet 2012–2014 venäläissarja KHL:ssa, mutta vetäytyi sarjasta Venäjän hyökättyä Itä-Ukrainaan ja vallattua Krimin. Syksystä 2015 saakka seura on pelannut jälleen Ukrainan pääsarjassa ja voittanut paluunsa jälkeen yhtä vaille kaikki mestaruudet. Sarja keskeytyi helmikuussa Venäjän täysimittaisen hyökkäyssodan alettua.

CHL:aan Donbass osallistui ensi kertaa nyt päättyvällä kaudella 2021–2022. Seura jäi lohkonsa kolmanneksi eikä edennyt pudotuspeleihin. Tätä aiemmin donetskilaiset on nähty seitsemään otteeseen Continental Cupissa.

Slovenia mukaan CHL-kartalle

Donbassin sijasta villin kortin CHL-kaudelle 2022–2023 saa slovenialainen Olimpija Ljubljana. Ylikansallisessa keskieurooppalaisessa ICEHL-liigassa pelaava seura on maansa ensimmäinen edustaja CHL:n historiassa.

– CHL:n päämääränä on ottaa mukaan sarjaan ansioituneita joukkueita villi kortti -systeemin kautta ja vaikuttaa eurooppalaisen seurajääkiekon kehitykseen pitämällä osallistujakentän kansallisuuksiltaan niin monimuotoisena kuin mahdollista, muotoillaan tiedotteessa.

Olimpija sijoittui ICEHL:n runkosarjassa tällä kaudella kuudenneksi mutta putosi jo puolivälierissä itävaltalaista Villachia vastaan. Seurassa pelasi tällä kaudella kaksi suomalaista, maalivahti Paavo Hölsä ja puolustaja Joona Erving – sekä Suomessa kiekko-oppinsa saanut ranskalaishyökkääjä Bastien Maïa.

Yhtä vaille kaikki joukkueet selvillä

32 joukkueen sarjana pelattavan CHL:n osallistujista on Olimpijan nimeämisen myötä selvillä 31. Avoinna on enää yksi Ruotsin SHL:n paikoista. 

Mikäli Färjestad BK kukistaa finaaleissa Luulajan, saa se mestarille kuuluvan CHL-paikan. Jos SHL-kulta menee Luulajaan, viimeisen paikan saa runkosarjamenestyksensä perusteella Växjö. 

» Lähetä palautetta toimitukselle