Avauspelin taklaus toi Nickersonille kolmen ottelun pelikiellon

MESTIS / Uutinen
Nickerson on sivussa seuraavat ottelut.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
TUTO-puolustaja Matt Nickerson katselee seuraavat ottelut katsomon puolelta, sillä hän sai avauspelin tapahtumien seurauksena kolmen ottelun pelikiellon.

Matt Nickerson taklasi tiistaisessa puolivälieräsarjan avausottelussa SaPKo-puolustaja Waltteri Ruuskasta päähän. Ruuskaselle ja TUTO-hyökkääjä Juho Mäkelälle oli tullut vihellyksen jälkeen pientä kärhämään, johon Nickerson saapui kolmantena pelaajana ja hänen taklauksensa osui Ruuskasta päähän.

Nickersonille tuomittiin tilanteesta 5+20-minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kurinpitoryhmä piti tekoa taklauksen voimakkuuden sekä kohotetun taklausasennon vuoksi siinä määrin piittaamattomana, että tilanteesta tulee tuomita ottelurangaistus.

Kurinpitoryhmä määräsi Nickersonille kolmen ottelun pelikiellon. He katsoivat korottaviksi tekijöiksi, että taklaus tulee tuomarin vihellyksen jälkeen ja että Nickerson tulee tilanteeseen kolmantena pelaajana, jolloin SaPKon pelaajalla ei ollut mahdollisuutta varautua kontaktiin.

Tiistain kamppailu toi pelikieltoa myös SaPKo-leiriin, kun puolustaja Eetu Pylkkäselle langetettiin yhden ottelun pelikielto. Pylkkänen taklasi ottelussa TUTO-hyökkääjää ja samassa tilanteessa hänen mailansa osui turkulaispelaajan kasvoihin aiheuttaen siihen vertavuotavan haavan.

Ottelussa Pylkkäselle ei tuomittu rangaistusta, mutta se täytti päähän kohdistuneen taklauksen tunnusmerkistön ja on näin ollen rangaistava teko. Kurinpitoryhmä katsoi Pylkkäsen toimineen huolimattomasti ja piittaamattomasti, minkä vuoksi hänelle tuli tuomita yhden ottelun pelikielto.

Pylkkänen kärsii pelikieltonsa keskiviikkona 20.3. pelattavassa TUTO-SaPKo-ottelussa. Nickerson on sivussa keskiviikon lisäksi myös perjantaina 22.3. sekä sunnuntaina 24.3. pelattavista otteluista.

» Lähetä palautetta toimitukselle