Tappara suvereeni Ässiä vastaan – Levtchi ja Merelä kirjauttivat huipputehot

Anton Levtchi ja Waltteri Merelä merkkauttivat kumpikin neljän tehopisteen illan Tapparan voitettua Ässät lukemin 6–2.
Kuva © Juuso Koro
Normaalista miehityksestä kovasti poikkeavalla kokoonpanolla Ässiä vastaan pelannut Tappara oli suvereeni isäntä keskiviikko-iltana. Tapahtumia ottelusta ei jäänyt puuttumaan, sillä Nokia-areenalla nähtiin lukuisten rangaistuksien lisäksi kahdeksan maalia.

Tappara toi keskiviikko-illan koitokseen varsin normaalista poikkeavan kokoonpanon keskellä armotonta otteluruuhkaa. CHL-finalistin vakiokokoonpanosta puuttui eriävistä syistä muun muassa ykkösmaalivahti Christian HeljankoNiko Ojamäki sekä Valtteri Kemiläinen. Heljangon tilalle täksi viikoksi lainattiin Mestis-seura RoKista Cody Porter.

Ottelu käynnistyi kotiyleisön kannalta mieluisasti sillä Tappara sai heti ottelun alkuun hyvän vireen päälle. Kellosta ehti kulua noin kolme minuuttia, kun viime viikolla kirvesrintojen vahvuuteen Pohjois-Amerikasta palannut Anton Levtchi avasi maalitilinsä iskemällä irtokiekon verkkoon.

Levtchin maalista ehtii kulua vain puolitoista minuuttia, kun KalPasta tälle viikolle isäntien otteluruuhkaa helpottamaan lainattu Konsta Kapanen iski Oskari Luodon loistosyötöstä kiekon tyhjiin. Salama-alku pakotti Ässien Karri Kiven käyttämään aikalisän vain vajaan viiden minuutin pelin jälkeen.

Tappara jatkoi kovaa myllytystä, mutta porilaisten maalia vartioiva Niklas Rubin venytti useamman kerran patjansa kiekon eteen. Ässät sai myös oman paikkansa Luodon istuttua rangaistusaitioon juuri ennen erän loppua. Vieraat eivät kuitenkaan hyödyntäneet ylivoimapätkää ja erätauolle lähdettiin kirvesrintojen 2–0-johdossa.

Runsasmaalinen toinen erä kuumensi myös tunteita

Ässät aloitti erän huolimattomasti ottamalla kolme rangaistusta viiden minuutin sisällä. Edellisessä erässä hankittu ylivoima ehti vanheta vain 23 sekuntia, kun puolustaja Ian McCoshen koukkasi Waltteri Merelää ja vieraiden ylivoima valui hukkaan.

McCoshen kerkesi kerätä peliaikaa vain sekunnin ennen uutta vierailua jäähypenkille. Jenkkipakki pelasi kiekkoa palatessaan jäälle toinen jalka vielä jäähyaitiossa. Tästä tuomittiin estämisrangaistus, mutta Tappara ei vieläkään onnistunut ylivoimalla. Tasalukuisena Tappara ei päässyt Petteri Puhakan ristitolppaan laukomaa kutia lähemmäksi.

Erän puolivälissä Tappara hyödynsi Ässien äärimmäisen löysän puolustamisen. Levtchi käänti kiekon Maksim Matushkinille, ja ruotsalaispuolustajalla ei ollut mitään hätää nostaa kiekkoa ohi Rubinin. Osuma oli Matushkinille kauden kuudes. Kotijoukkue karkasi vain kauemmas neljä minuuttia myöhemmin, kun Levtchi iski maalin edestä irtokiekon sisään. Tapparan oma kasvatti keräsi jo illan kolmannen tehopisteensä.

Maali-iloittelu jatkui pian, kun vieraat onnistuivat hyödyntämään tällä kertaa Tapparan lepsun puolustuksen. Hyökkääjä Will Graber sai iskeä kiekon tyhjään maaliin erinomaisen kuvion päätteeksi. Lositavan syötön maaliin tarjosi Leevi Viitala. Ässät näytti sisuuntunemmalta välittömästi maalin jälkeen.

Isännät sortuivat jäähyilyyn erän lopussa, kun Levtchi istui kahden minuutin rangaistusta polvitaklauksesta. Myös kultakypärää kantanut Jori Lehterä istui loppuerästä jäähypenkille taisteltuaan porilaisten kultakypärä Derek Barachin kanssa. Toinen erä päättyi kotijoukkueen 4–1-johdossa.

Ässien kiri katkesi nopeasti

Ässät pääsi Geoff Plattin toisen erän loppuessa ottaman rangaistuksen johdosta aloittamaan kolmannen erän kahden miehen ylivoimalla. Paras tontti siunaantui McCoshenille, joka hyvitti toisen erän jäähyilyään iskemällä Ässät kahden maalin päähän. Maali oli McCoshenille kauden kuudes.

Tappara tarjosi välittömästi tasalukuisena kylmän suihkun Ässien kirille. Merelä pyyhkäisi keskenään törmäilevien Ässät-puolustajien ohi syöttäen takatolpalle, josta Marcus Davidsson iski kiekon tyhjään maaliin. Maalihurmassa hieman piiloon jäänyt Merelä merkkautti maalissa jo illan neljännen syöttöpisteensä.

Tunteita ei illasta puuttunut. Aleksi Laakson taklaus Kapaseen herätti kahinan Joni Tuulolan kanssa. Myöskin taistelupari Lehterä–Barach jatkoi siitä, mihin toisessa erässä jäi, mutta nyt rangaistusaitioon lähti Barach. Tämän seurauksena isännät osuivat viimein ylivoimalla, kun Matushkinin laukoi viivasta illan toiseen maaliinsa. Levtchi tarjosi esityön ja merkkautti illan neljännen tehopisteensä.

Tämän enempää maaleja ei nähty, ja Tappara näytti kovankin otteluruuhkan keskellä olevansa raudanluja vastustaja.

Tapparan neljän pelin viikko jatkuu perjantaina, kun kirvesrinnat matkustavat Kouvolaan KooKoon vieraaksi. Ässille lepopäiviä ei suoda myöskään yhtä enempää, kun porilaiset isännöivät perjantaina kauden viidettä Satakunnan derbyä sarjakärki Lukkoa vastaan.