Jukurit voitti TPS:n jatkoajalla tasaisessa väännössä

Joni Jurmo oli mikkeliläisten sankari jatkoajalla.
Mikkelissä isäntien puolustaja Joni Jurmo nousi ottelun sankariksi, kun Jukurit kaatoi TPS:n jatkoajalla lukemin 4–3.

Vierasjoukkue TPS sai otteluun varsin vauhdikkaan alun, kun Viljami Marjala avasi maalihanat ja teki lukemiksi 1–0, kun ensimmäistä erää oli pelattu vain kolme ja puoli minuuttia. Jukurit kuitenkin seurasi minuuttia myöhemmin perässä. Konkari Jarkko Immonen tasoitti ottelun lukemiin 1–1. Kaikkiaan ensimmäisen erän alkupuolisko oli tasaista vääntöä.

Erän vaarallisin paikka syntyi vierasjoukkueen Lauri Korpikoskelle, mutta Jukurit-maalivahti Markus Ruusu torjui yrityksen. Ottelun ensimmäinen rangaistus tuomittiin Jukureille, kun Hannes Häkkilä komennettiin istumaan kahden minuutin jäähyä huitomisesta. TPS pääsi ylivoimalle, mutta maali jäi puuttumaan. Ensimmäistä erätaukoa lähdettiin viettämään tasalukemista 1–1.

TPS siirtyi johtoon heti toisen erän alkuun. Korpikosken tekemää maalia tarkasteltiin lyhyen aikaa kuvanauhalta. Ottelun tuomaristo tulkitsi kiekon käyneen maalissa ja vierasjoukkue johti 2–1. Maali oli Korpikoskelle kauden yhdestoista.

Kotijoukkue Jukurit pääsi ensimmäistä kertaa ylivoiman makuun, kun vierasjoukkueen Valtteri Ilomäki lähti istumaan kahden minuutin jäähyä kampituksesta. Jukureiden ylivoima ei kuitenkaan tuottanut maalia. Toisen erän puolivälissä tilanne oli edelleen 2–1 vierasjoukkueelle, ja näissä lukemissa oltiin myös summerin soidessa toisen erän päättymisen merkiksi.

Kolmannen erän alussa TPS joutui alivoimalle Taneli Ronkaisen otettua koukkaamisjäähyn. Jukurit käytti ylivoimatilanteen hyödykseen, ja Patrik Puistola tasoitti ottelun hienolla rannelaukauksella maalin yläkulmaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Jesper Piitulainen siirsi joukkueensa johtoon kauden 11. maalillaan.

TPS kuitenkin tasoitti ottelun lukemiin 3–3, kun kolmatta erää oli pelaamatta alle kolme minuuttia. Maalinteossa onnistui Topias Haapanen. Ottelun varsinainen peliaika päättyi näihin lukemiin, ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Jukureiden Joni Jurmo teki joukkueensa voittomaalin jatkoajan toisella minuutilla.