Kärpät taisteli voiton Sportista – Nousi sarjataulukossa viidenneksi

Kärpät ei suostunut taipumaan kotonaan Sportille.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien hyvä vire Liigassa jatkuu. Sport tarjosi tiukan vastuksen, mutta jäi vahvasta taistelusta huolimatta pisteittä, mikä oli paha takaisku sen pudotuspelihaaveille.

Keskiviikkona Oulun Raksilassa miteltiin tärkeiden sarjapisteiden ohella Pohjanmaan kiekkoherruudesta, kun Pohjois-Pohjanmaan kiekkojätti Kärpät isännöi naapurimaakunnan Vaasan Sportia. Viiden ottelun kuntopuntarin kärjessä oleva Kärpät lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Joukkueiden viimeisin keskinäinen kohtaaminen tammikuulta oli tosin päättynyt vaasalaisten voittoon.

Tasaisesta taistosta ja vahvasta vastuksesta huolimatta Kärpät ei antanut vierasjoukkueen yllättää, vaan piti pisteet omanaan maalein 3–2. Ottelun ratkaisusta vastasi Cody Kunyk, joka ohjasi voittomaalin kolmannessa erässä vajaa kuusi minuuttia ennen kamppailun loppua.

Vaasalaiset vahvoina alussa

Ottelun avauserä oli Sportin. Vierasjoukkue sai kamppailuun hyvän lähdön Valtteri Viljasen vietyä vaasalaiset 1–0-johtoon vain reilu kaksi minuuttia ottelun alusta. Sport-puolustajan kauden neljäs maali syntyi Emil Johanssonin vahvan nousun päätteeksi.

Viljasen maalin ohella vierailijoille tarjoutui paikkoja lisäosumiin ylivoimahyökkäyksistä, mutta näitä vaasalaiset eivät onnistuneet hyödyntämään. Tästä piti huolen kotijoukkueen maalilla torjunut Leevi Meriläinen, joka otti ison torjunnan venyen Jesse Paukun laukauksen tielle ja säilyttäen näin lukemat 0–1:ssä.

Kärpät siirtyy kuskin paikalle

Kärpät heräsi peliin ja tuli tasoihin kamppailun toisessa erässä. Erä alkoi Sportin komennossa, mutta sen jälkeen isännät saivat koneensa käyntiin ja ottivat pelin haltuunsa.

Arttu Hyry toi Kärpät tasoihin vanhanaikaisella löydettyään tilaa Niko Hovisen vartioiman Sport-maalin etukulmasta.

Jo ennen tasoitusosumaa kotijoukkueella oli useampi hyvä maalintekoyritys. Sportin ensimmäisen tehnyt Viljanen joutui auttamaan maalivahtina Teemu Turusen ohjauksen jälkitilanteessa pitääkseen vieraat edellä.

Vaikka Hovinen tarvitsi tuossa tilanteessa apua joukkuetoveriltaan, esitti Sport-vahti erässä useita hyviä torjuntoja pysäyttäen muun muassa Turusen ja Ville Leskisen muutamaankin otteeseen.

Kotijoukkue niukkaan voittoon

Ottelun päätöserässä isännät nousivat voittoon ja jatkoivat vahvaa tuloskuntoaan. Kultakypärä Turunen vei Kärpät ensin alivoimalla 2–1-johtoon. Maalia edelsi tilanteita molempiin päihin ja Marko Anttila viritteli jo ilmaveiviä, mutta vasta Turunen onnistui tälläämään kiekon vastahyökkäyksestä verkon perukoille.

Vierasjoukkue nousi vain hetkeä myöhemmin takaisin tasoihin Aatu Aarnion viivalaukauksen löydettyä tiensä ohi Meriläisen.

Kunyk ohjasi kuitenkin Kärpät uudelleen johtoon Topi Niemelän syötöstä alle kolme minuuttia Sportin tasoituksesta. Tähän vaasalaiset eivät enää pystyneet vastaamaan ja pisteet jäivät Ouluun lukemin 3–2.

Voitollaan oululaiset nousivat sarjataulukossa viidenneksi tasapisteisiin Pelicansin kanssa. Sportin pudotuspelihaaveet kokivat kolauksen, kun samaan aikaan vaasalaisten kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailevat HPK ja Jukurit ottivat pisteitä omista otteluistaan.

Molemmat joukkueet jatkavat otteluitaan perjantaina Kärppien matkatessa Tampereelle Ilveksen vieraaksi ja Sportin saadessa Jukurit vieraakseen Vaasaan.