Lukon voittoputki venyi kolmeen otteluun – KooKoon heikko viimeistely kostautui

LIIGA / Raportti
Lukon Thomas Grégoire avasi maalihanat Kouvolassa.
Kuva © Jarno Hietanen
KooKoo sai Kouvolassa vastaansa sarjakärki Lukon. Lukko vahvisti asemaansa piikkipaikalla ottamalla taistelun tuloksena 3–0-voiton Kouvolasta.

Pudotuspelikilpailun kannalta massiiviset viisi pistettä viimeisestä kahdesta ottelustaan kerännyt KooKoo sai Kouvolaan vastaansa Liigaa johtavan Lukon. Lukko tuli myös otteluun kahden ison voiton saattelemana kaadettuaan aikasemmilla kierroksilla Tapparan ja TPS:n.

Vastakkain asettuivat samalla kaksi Liigan parasta vierasjoukkuetta. Ottelu oli kallellaan toiseksi parhaalle eli tänään vieraissa pelaavalle Lukolle, sillä isäntä KooKoo oli peliin mentäessä sarjan huonoin kotijoukkue. Lukko vei lopulta kahinan nimiinsä 3−1 voittaen runkosarjakauden neljännen ja viimeisen seurojen välisen kohtaamisen.

Kotijoukkue pääsi viiden minuutin pelin jälkeen ylivoimalle. Lukon Josh Kestner koetti nostaa Samuel Valkeejärven mailaa, mutta osui nuorikaista kasvoihin ja sai 2+2 rangaistusminuutit huitomisesta. KooKoolle avautui ensimmäinen tilaisuus parannella ylivoimaa, joka oli otteluun lähdettäessä sarjan tehottominta. KooKoo loi kaksi laukausta siniviivalta, mutta muuten ylivoima oli prosenttiensa näköistä.

Lukko otti tasakentällisin kiekonhallinnan eikä aikaakaan kun Thomas Grégoire teki kauden 11. maalinsa. Kestner sai kulmaväännön jälkeen kiekon KooKoo-maalin takana ja löysi syötöllään edustalle unohtuneen kultakypärän, joka keräsi kauden 37. pisteensä.

KooKoo ilmoittautui paikalle

KooKoo ilmestyi kopista jäälle hyvällä lämmöllä ja pakotti tasoitusmaalin kun toista erää oltiin pelattu kaksi minuuttia. Samuli Ratinen sai kiekon Lukon maalin edessä ja käänsi Kestnerin sivuun. Sen jälkeen hän piti pokkansa ja vei Samuel Jukurin klassisella kämmen−rysty−kämmen-harhautuksella toiselle tolpalle ja laitoi kiekon toiselle.

Harri Kainulainen päästi KooKoon uudelleen ylivoimalle huitomalla itselleen kaksi minuuttia. Leevi Aaltonen osui laukauksellaan tolppaan, mutta muuten ylivoima jäi tehottomaksi.

Lukko sai erän lopussa ensimmäisen ylivoimansa ja seuran terävin viisikko liukui kentälle. Tilanteessa Lukon Otto Somppi pääsi nokikkain Nick Malíkin kanssa ja Kasperi Ojantakanen joutui kaatamaan hänet laittomasti. Erä loppui kesken erikoistilanteen ja ylivoimaa jäi jäljelle 33 sekuntia.

Lukko jatkoi voittoputkeaan

Ylivoima oli tehoton, mutta Linus Nyman vei vieraat johtoon ajassa 41.43. Sami Päivärinta teki esityöt leikkaamalla laidalta keskelle ja menettämällä kiekon KooKoo-maalin edessä. Kiekko pomppasi KooKoon puolustajien mailoista Nymanille, joka laittoi kiekon puolityhjään maaliin.

KooKoo otti maalivahtinsa pois, kun pelikellossa oli jäljellä kaksi minuuttia ja 14 sekuntia − ja siitä pian myös aikalisän. Isännät pitivät hyvin kiekkoa, mutta Lukon voitettua aloituksen omassa päädyssään heitti Tarmo Reunanen kiekon lähes päätylaidasta toiselle puolelle kenttää ja aivan keskelle maalia. Lukon voittoputki venyi kolmeen otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo