Henrik Haapala ratkaisi Kuopiossa − Ilveksen tappioputki katkesi

LIIGA / Raportti
Petri Kontiola (vas.) ja Henrik Haapala olivat tehokkaina.
Kuva © Jarno Hietanen
Kuopiossa iskettiin maaleja vuorotahtiin, kun KalPa ja Ilves mittelivät paremmuuttaan. Ilveksen kaikissa maaleissa mukana olleen Henrik Haapalan tehoilu ratkaisi tupsukorville loppulukemien ollessa 4−3.

Pelikellossa oli neljä minuuttia ja yksi sekunti, kun Eetu Päkkilä komennettiin rangaistusaitioon ja KalPa pääsi hakemaan pelin kolmatta ylivoimamaaliaan. Robin Rahm vedettiin maaliltaan kaksi minuuttia ja 25 sekuntia ennen loppua. Juuri kun Päkkilän rangaistus päättyi, Jarkko Parikka ampui kiekon katsomoon ja näin KalPa sai toisen ylivoiman heti perään.

KalPa pyöritti ja kolme kertaa Ilves haki omasta päästä yrityksiä tyhjään maaliin siinä kuitenkaan onnistumatta. 12 sekuntia ennen loppua Kasper Simontaival ajautui päin Marek Langhameria ja keskialueelle viety aloitus sinetöi käytännössä Ilveksen voiton.

Ilveksen tehokkain pelaaja oli Henrik Haapala, joka teki kaksi maalia ja syötti toisen mokoman. Edellisen kerran Haapala oli tehnyt neljä tehopistettä Liiga-ottelussa 18.10.2016 HPK:ta vastaan. Petri Kontiola säesti hyvin Haapalaa tehoilla 1+2.

− Kyllä tämä oli joukkueen voitto. Alivoima taisteli todella hyvin lopussa, Haapala kommentoi C Moren tv-haastattelussa.

Vierailija Ilves tuli peliin terhakammin, mutta tupsukorvien paras maalintekopaikka tyrehtyi Jarno Koskirannan turhaan syöttöön. Ilveksen Eetu Tuulolalle tuomittiin pelin ensimmäinen rangaistus, jonka aikana molemmilla joukkueilla oli yksi maalipaikka, mutta osumia ei syntynyt.

KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen ei ollut tyytyväinen siihen, miten peli lähti käymään ja näin hän käytti aikalisänsä jo ensimmäisen erän puolivälissä. Aivan välittömästi pelin suunta ei lähtenyt kääntynyt, ja siirretyn rangaistuksen aikana Kontiola iski Ilveksen johtoon Haapalan syötöstä.

Toisen erän alkuun KalPa sai vahvan pyörityksen, jota yksi Ilveksen pitkä kiekko vielä pidensi. Maalia ei vielä siinä vaiheessa syntynyt, mutta Parikan rangaistuksen aikana Kai Kantola jäi vapaaksi maalin eteen, ja näin hän tasoitti pelin suosikkipaikaltaan.

Ilves iski nopeasta hyökkäyksestä toisen johtomaalin, kun Haapala laukoi ranteella b-pisteeltä kiekon ohi Robin Rahmin. KalPan Hugo Gallet sai sen jälkeen rangaistuksen ja juuri ranskalaisen päästyä takaisin jäälle, rangaistusaitioon komennettiin Saku Salmela. Vierailija ei saanut näillä ylivoimilla maalia aikaiseksi, mutta peli siirtyi hetkeksi Ilveksen haltuun.

KalPa nousi tasoihin nelisen minuuttia ennen erän päättymistä. Simontaival riisti kiekon Haapalalta ja Jaakko Rissanen laukoi kiekon Juuso Mäenpään kautta maaliin.

KalPa otti johtoaseman päätöserän viidennellä minuutilla. Ylivoima pyöri, ja Rissanen antoi syötön maalin eteen, mutta kiekko meni Ilves-pelaajasta sisään. Rissanen teki samalla oman yhden kauden piste-ennätyksensä, sillä pisteitä on nyt kasassa 44.

Hetken päästä oli Räsäsen vuoro lähteä jäähylle, ja myös Ilves onnistui ylivoimalla. Kontiola ja Haapala järjestivät paikan Eemeli Suomelle, joka tasoitti. Lisää seurasi vähän myöhemmin, kun Haapala teki Les Lancasterin hienosta syötöstä ottelun toisen maalinsa.

Se jäikin ottelun viimeiseksi maaliksi. Ilves katkaisi näin neljän ottelun tappioputkensa ja KalPalta katkesi kuuden ottelun kotivoittoputki.

Perjantaina molemmat joukkueet isännöivät nousukuntoisia ryhmiä, kun HIFK saapuu vieraaksi Kuopioon ja Kärpät Tampereelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo