Otto Paajanen nousi konnasta sankariksi juhlaottelussaan – HIFK:n pisteputki kasvoi ennätyksellisiin mittoihin

Otto Paajanen nousi ratkaisijaksi juhlapelissään.
HIFK venytti pisteputkeaan nousemalla varsinaisen peliajan lopussa tasoihin ja kaatamalla HPK:n voittomaalikilpailussa.

Uransa 600:tta liigaottelua juhlinut HIFK:n Otto Paajanen oli saamassa nolon lopun juhlaottelulleen entisen kotiyleisönsä edessä. Paajanen huitoi itsensä jäähylle kolmannen erän lopussa ja Petteri Nikkilä pääsi viemään HPK:n ylivoimalla 2–1-johtoon.

Kristian Vesalainen ehti kuitenkin vielä tuoda vieraat tasoihin ja viedä ottelun maalittomaksi jääneelle jatkoajalle. Voittomaalikilpailussa viimeisenä laukonut Paajanen onnistui suorituksessaan ja toi HIFK:lle toisen pisteen.

Jo jatkoajalle selviäminen varmisti HIFK:lle seuraennätystä sivuavan 16 ottelun pisteputken. HPK:kin on jäänyt tämän vuodella pelaamissaan 14 ottelussa pisteittä vain kerran. Tuolloinkin vastassa oli HIFK.

Maalipaikat kortilla alussa

Avauserässä ei juhlittu maalipaikoilla, mutta kotijoukkue sai niitä silti hieman vieraitaan enemmän. Rony Ahonen sai noin vartin kohdalla b-pisteiden välistä kiekon vain päätypleksiin ja Veikko Loimaranta hetkeä myöhemmin hieman vaikeammasta paikasta ylärimaan. Ensimmäistä erätaukoa vietettiin maalittomissa lukemissa.

Ottelun avausmaalin iski toisessa erässä ylivoimalla HPK:n Michael Joly. Pistepörssin kärkimiehelle tämä oli kauden 50. ja liigauran 100. tehopiste. Tässäkään erässä ei maalipaikkojen ilotulitusta nähty.

Kolmannessa erässä tapahtui

Kolmannen erän alussa HIFK otti hallinnan kenttätapahtumista ja onnistui lopulta tasoittamaan ottelun Johan Motinin viivakudilla. Johtoaseman menetys herätti HPK:n, joka sai luotua painetta vieraiden päätyyn heti seuraavissa vaihdoissa.

Molemmat joukkueet pääsivät erässä aiempaa enemmän vastustajan maalille. Lisämaaleja saatiin kuitenkin odottaa viimeisille minuuteille, kun Nikkilä vei ensin kotijoukkueen ylivoimalla johtoon ja Vesalainen tasoitti varsinaisen peliajan loppulukemiksi 2–2 vieraiden pelatessa ilman maalivahtiaan Roope Taposta.

Lisäpiste Helsinkiin

Jatkoajalla parhaat paikat menivät vieraille. Vesalainen tarjosi Ilari Melartille mainion paikan, mutta HPK:n maalilla pelannut Daniel Lebedeff ehti heittäytyä eteen. Otso Rantakarin soolosuoritus puolestaan päättyi tolppalaukaukseen.

Voittomaalikilpailun avannut Joly oli kisan ainoa epäonnistuja, kun HPK:n Jere Henriksson ja Markus Nenonen sekä HIFK:n Eetu Koivistoinen, Vesalainen ja Paajanen onnistuivat.

Kummatkin joukkueet jatkavat kauttaan perjantaina, jolloin HPK matkaa Lahteen Pelicansin vieraaksi ja HIFK:ta vastaan asettuu Kuopiossa KalPa.