Tuomaritoiminta sekoitti peliä Turkuhallissa - Palve ratkaisi kaksi pistettä TPS:lle

LIIGA / Raportti
Ottelussa nujakoita riitti.
Kuva © Timo Savela
Tuomaritoiminnan vesittämässä huippuottelussa TPS otti kaksi pistettä jatkoajalla lukemin 4−3. Tuomarilinja vaihteli pelin aikana suuresti, ja varsinkin TPS-käskijä Kalle Kaskinen kävi kuumana useaan otteeseen. Yleisö sai viihdyttävässä ottelussa taatusti vastinetta rahoilleen.
Lähtökohdat 

TPS kärsi jatkoaikatappion KooKoota vastaan keskiviikkona lukemin 4−3. Turkulaisten puolustus vahvistui Jukureista saapuneella Aleksi Salosella, mutta hyökkäys kärsi menetyksen, kun hyvässä pistevireessä oleva Otto Nieminen oli sivussa KooKoo-ottelun jäljiltä.

Maalivahtipelaaminen 

Maajoukkueeseen valittu Rasmus Tirronen otti todella isoja torjuntoja, kun TPS-miehistölle sattui isoja virheitä. Näistä komeimpana läpiajosta otettu koppi 3−2-tilanteessa, kun TPS:n Elmeri Eronen hukkasi kiekon IFK-hyökkääjälle avatessaan peliä.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkue pelasi tasaista puolustuspeliä eikä IFK onnistunut luomaan pitkistä hyökkäyksistä vaarallisia paikkoja. Turkulaisten heikkoutena oli suuret henkilökohtaiset virheet, josta syntyi vieraiden toinen maali, kun Lauri Pajuniemi menetti kiekon omalla siniviivalla. Ilkka Heikkisen ulosajolla oli suuri merkitys puolustuksen vahvuuteen. Myös paineen alla TPS:llä oli vaikeuksia saada kiekkoa omalta aluuelta hallitusti pois.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspäässä TPS oli ahne tekemään maaleja ja pääsi parhaalle maalintekosektorille viimeistelemään. B-pisteiden välistä syntyi turkulaisten kolme ensimmäistä maalia. 

Erikoistilanteet 

Jäähyjen värittämässä ottelussa TPS antautui alivoimalla kaksi kertaa, kun vieraat pommittivat siivistä maalit avaus- sekä päätöserässä

Ylivoimalla turkulaislauma pyöritti normaaliin tapaansa, mutta ainoa erikoistilanne maali realisoitui tasavajaalla Petrus Palmun ohjaamana.

Lähtökohdat 

Helsingin IFK lymyili sarjassa kahdeksan pistettä turkulaisten takana sijalla viisi. Ari-Pekka Selinin potkujen jälkeen helsinkiläiset olivat napanneet kolme voittoa Jarno Pikkaraisen alaisuudessa.

Maalivahtipelaaminen 

Atte Engren pelasi varmaa peruspeliä IFK-maalilla, mutta ei yltänyt huipputorjuntoihin, jotka olisivat voineet estää kotijoukkueen maaleja. Engrenin piikkiin päästettyjä maaleja ei voi langettaa.

Puolustuspelaaminen 

Vieraat joutuivat tuomaritoiminnan raivostuttaneen kotijoukkueen prässin alle, ja keskusta jäi liian usein avoimeksi, josta TPS iski kolme maalia. Myös IFK:n puolustajat harhailivat kiekon kanssa, mutta ei läheskään yhtä paljon kuin turkulaiset.

Hyökkäyspelaaminen 

Helsinkiläisten kääntöpeli oli terävää, josta IFK iski myös toisen maalinsa ja paikkoja oli useampia. Pitkissä hyökkäyksissä vieraat eivät hakeneet tarpeeksi hanakasti paikkoja keskustasta. 

Erikoistilanteet 

Sakari Salminen iski yhden maalin viiden minuutin ylivoimalla ottelun alussa B-pisteen kaarelta, ja Tommi Santala pommitti siivestä maaliin pääöserässä. Alivoimalla Oula Palveen lätty pääsi pari kertaa halkaisemaan IFK-neliön, mutta takaiskuja ei tullut.

Erikoista 

Tuomarilinja vaihteli järkyttävän paljon ottelun ja jopa saman vaihdon aikana.  Ilkka Heikkinen  sai 55 sekunnin jälkeen suihkukomennuksen huitomisesta, kun hänen mailansa osui Jasse Ikosta nivusiin. Sääntöjen mukaan huitomisessa mailaa pitää liikuttaa, mutta tilanteessa Ikonen vaikutti luistelevan itse Heikkisen mailaan.

Ottelun ratkaisu 

Ottelun ratkaisu venyi jatkoajalle, vaikka TPS:llä oli monta hyvää paikkaa ratkaista ottelu varsinaisen peliajan viime hetkillä. Lopulta Palve niittasi kiekon reppuun, ja turkulaisyleisön riemu ratkesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo