Aleksi Salonen tuli Turkuun menestymään - "Lähden mielelläni niihin talkoisiin mukaan"

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Salonen avasi pistetilinsä heti turkulaisjoukkueessa, kun Petrus Palmu ohjasi Salosen lyöntilaukauksen maaliin.
Kuva © Timo Savela
Jukureiden peliasun tällä viikolla TPS:n mustavalkoiseen paitaan vaihtanut 25-vuotias puolustaja Aleksi Salonen nautti täysin rinnoin kotidebyytistään Turkuhallissa HIFK:ta vastaan perjantai-iltana.

Turkuhallissa nähtiin yksi kauden viihdyttävimmistä jääkiekko-otteluista, kun loukkaantumisten runtelemat TPS ja HIFK iskivät yhteen. Jukureista keskiviikkona TPS:n riveihin siirtynyt Aleksi Salonen oli tyytyväinen ensiesiintymiseensä mustavalkoisen ryhmän mukana.

− Hyvät on fiilikset. Kova latinki oli tällä viikolla tähän peliin itselläni ja mielestäni ihan vahvan pelin pelasin.

Salosella oli toistaiseksi niukasti harjoittelua takana nykyisen joukkueensa kanssa ennen HIFK:n kohtaamista. TPS:n valmennuksen ohjeet ennen ottelua olivat yksinkertaiset.

− Käskettiin vain lähteä nauttimaan ja tuomaan oman persoonani tähän joukkueeseen. Saatiin joukkue voittojen tielle ja itse ainakin pidin ääntä kentällä sekä vaihtoaitiossa ja pyrein tuomaan pirteyttä ja ekstralatinkia sen myötä, kiteytti iloisesti varsinkin Petrus Palmun ohjaamaa 3−2-johtomaalia tuulettanut Salonen.

Salosen avausottelu TPS-paidassa sai melko erikoisen alun, kun miehen pakkipari Ilkka Heikkinen ajettiin suihkuun huitomisesta vain 55 sekunnin pelaamisen jälkeen. Salonen ei hätkähtänyt, vaikka alun perin miehen pariksi merkityn Heikkisen ottelu päättyi nopeasti.

− Sanoin "Bonolle", että jatketaan sitten joku toinen peli pakkiparina. Olisi ollut hienoa pelata hänen kanssaan, mutta hyvän kaverin sain vierelleni silti, kun Joe Piskulan kanssa vedettiin sitten isot minuutit.

Sarjan hänniltä kärkipään joukkueeseen - Salonen tottunut menestymään

Uransa tehokkainta liigakautta kohti menossa oleva kaksinkertainen Suomenmestari solmi TPS:n kanssa loppukauden lisäksi myös ensi kauden kattavan sopimuksen. Pudotuspelimahdollisuudet Mikkelissä näyttivät heikoilta, joten Salonen oli innoissaan päästessään tavoittelemaan menestystä turkulaisten paidassa.

− Ilman muuta se menestys oli yksi syy tänne tulemiseen. Olen päässyt nauttimaan siitä menestyksestä aiemmin, joten varmasti pystyn tähän joukkueeseen jotain tuomaan sitäkin silmällä pitäen, mietiskeli tehot 2+14 tällä kaudella nakutellut Salonen. 

Lähes 8000 katsojan edessä Salonen pääsi jo aistimaan hieman sitä, millainen tunnelma Turkuhallissa voi olla pudotuspeleissä. Perjantain ottelussa tuomaritoiminta oli hyvin kyseenalaista, mutta Salonen ei halunnut keskittyä ottelun jälkeen tuomaritoimintaan liiaksi.

− Olihan siellä vähän erikoisia tuomioita seassa, mutta itsellenihän se oli vaan hyvä sisäänajo. Tuli paljon yli- ja alivoimaa heti pelattavaksi, tuumaili lähes 26 minuuttia ottelussa pelannut Salonen.

Salonen toteaa omiksi vahvuuksikseen kiekollisen pelaamisen ja luistelun. Tämän lisäksi miehen toivotaan tuovan paljon lisää myös pukukopin puolella.

− Täällä on kuulemma ollut vähän hiljaista tuolla pukukopissa ja se on ilmeisesti näkynyt pelaamisessakin. Kyllä mielestäni itse ainakin tulin tuohon ryhmään vahvasti mukaan ja olen saanut jätkiltä positiivista palautetta.

− Sanotaan nyt niin, että tuli on täällä sytytetty, mutta jonkun pitää heittää puita siihen roihuun. Itse ainakin lähden mielelläni niihin talkoisiin mukaan, Salonen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle