JYP palasi voittokantaan − Tomasek katkaisi maalittoman putkensa jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Ottelun ainoa maalintekijä oli David Tomasek.
Kuva © Oskari Mäkisarka / Facebook.com/makisarkaphoto
Jukurien ja JYPin ottelussa maalia saatiin odottaa aina jatkoajalle asti. JYP nousi voittonsa myötä hieman lähemmäksi pudotuspeliviivaa.
Lähtökohdat 

Jukurit luopui viikon aikana joukkueen parhaasta maalintekijästä Mika Partasesta ja kovin odotuksin kauteen lähteneestä puolustajasta Aleksi Salosesta. Ero pudotuspeliviivaan olikin jo 12 pistettä.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemi antoi torjunnoillaan mahdollisuuden joukkueelleen. Jukurit-vahti kunnostautui erityisesti hyvällä sivuttaisliikkeellä JYPin hakiessa maalipaikkoja poikittaissyötöillä.

Puolustuspelaaminen 

Puolustajat onnistuivat varsin hyvin pitämään kiekon pois vaarallisimmalta maalintekoalueelta. Perustana oli lähinnä hyvä sijoittuminen, sillä mitenkään erityisen fyysisesti Jukurit ei pelannut näitä tilanteita.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspeli alkoi varsin vaatimattomasti. Vasta ensimmäisen erätauon, jota vietettiin pleksin rikkoutumisen takia jo aikaisessa vaiheessa, peli alkoi kulkea paremmin myös hyökkäyssuuntaan. Venäläishyökkääjä Vadim Pereskokov näytti peliälyään useampaan kertaan.

Erikoistilanteet 

Jukurit pyöritti peliä ylivoimiensa aikana erittäin vahvasti, mutta maalinteko oli joukkueelle tervanjuontia.

Lähtökohdat 

JYP oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Ero pudotuspeliviivan yläpuolella olleeseen Sportiin oli neljä pistettä, mutta JYPillä oli yksi ottelu vähemmän pelatuna.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikainen piti vahvasti asmeansa. Aivan toisen erän lopussa kiekko oli lipsahtaa hänen ohitseen, mutta Laurikainen sai vielä pelastettua tilanteen.

Puolustuspelaaminen 

JYP pelasi varsin vahvaa mailapuolustusta, minkä lisäksi laukauksia blokattiin hyvin. Puolustuspeli toimi hyvin Mikko Kuukkaa lukuun ottamatta. Kokeneelle puolustajalle kirjattiin kolme kahden minuutin rangaistusta ottelun toisessa erässä, joista tosin ensimmäinen samaan aikaan kuin Vadim Pereskokovin sukeltamisjäähy.

Hyökkäyspelaaminen 

JYP loi hyviä tilanteita ottelun alkupuolella, mutta hyökkäyspeli hyytyi pelin kestäessä, vaikka aivan toisen erän lopulla Ossi Louhivaara osuikin laukauksellaan maalirautoihin. Osin tätä selittävät useat rangaistukset.

Erikoistilanteet 

JYP sai ottelussa vain yhden ylivoiman, joka oli yhdeksän sekunnin pelin jälkeen. Joukkue pyöritti sen aikana peliä hyvin, mutta ei saanut tarvittavaa tulosta aikaiseksi. Alivoimapeli oli joukkueelta uhrautuvan vahvaa.

Erikoista 

Kaikki kolme kauden Mikkelissä pelattua kohtaamista päättyivät JYPin voittoon jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

Ottelun ratkaisu 

JYP ajoi vahvasti maalille jatkoajalla, ja David Tomasek onnistui tekemään ottelun ainoan maalin. Tsekkihyökkääjän edellinen maali oli marraskuun lopulta KalPaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo