Pelicansin kasetti petti Hämeenlinnassa täysin - HPK meinasi silti menettää varmalta näyttäneen voittonsa

LIIGA / Raportti
Ville Niemisellä joukkoineen eivät tunteet pysyneet kurissa.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
HPK:n ja Pelicansin kauden viimeinen runkosarjakohtaaminen oli kuuma kamppailu. Lahtelaiset kunnostautuivat ulosajoissa laajalla rintamalla, kun suihkukomennuksen saivat niin pelaaja, valmentaja kuin fysioterapeuttikin.
Lähtökohdat 

HPK on ollut hyvässä vireessä. Edellisestä viidestä ottelustaan se voitti neljä. Ykkösvahti Emil Larmi teki paluun Pelicans-otteluun, joskin luukkuvahdiksi. Joukkueiden edellisissä kohtaamisissa Pelicans on ollut vahvempi, HPK:n voitettua kauden ensimmäisessä.

Maalivahtipelaaminen 

Antti Karjalainen selvisi aluksi varsin helpolla tiiviisti pelanneen HPK-puolustuksen takana. Kolmannessa erässä Pelicansin rynnistyksessä Karjalainenkin joutui huhkimaan. Vaikka kiekko hieman pomppikin, mahtui mukaan myös muutamia huippuvenytyksiä.

Puolustuspelaaminen 

Pelicansin hyökkäyspelaaminen pysyi kaksi erää kurissa pitkälti HPK:n vahvan hyökkäyspelaamisen turvin. Pelicansin päästessä hyökkäämään, puolusti HPK keskustaa hyvin ja peitti laukauksia. Kolmannessa erässä HPK lamaantui ja Pelicans painoi ryminällä päälle. 

Hyökkäyspelaaminen 

Vaikka ottelu olikin erikoistilanteiden sävyttämä, pystyi HPK jälleen luomaan tukun maalipaikkoja myös tasakentällisin. Vasta kolmannessa erässä osat kääntyivät ja Pelicans pystyi painamaan pelin pitkäksi aikaa HPK:n puolustusalueelle. Vierasjoukkueen hallitessa olivat HPK:n paikat harvassa.

Erikoistilanteet 

HPK oli ylivoimalla poikkeuksellisesti tehokas. Avauserässä Markus Nenonen pääsi kolmasti yrittämään samoilta askelmerkeiltä ja viimeisellä yrityksellä tuli onnistuminen. HPK hyödynsi myös Pelicansin toisen erän jäähysuman, jonka rippeistä Robert Leino pääsi nautiskelemaan vielä kolmannessa erässä.

Lähtökohdat 

Jos kotijoukkue on ollut hyvässä vireessä, pistävät lahtelaiset vielä paremmaksi. Vaikka Kärppiä ja SaiPaa vastaan tulikin tappiot, oli niitä edeltänyt kuuden ottelun voittoputki. Erityisesti alivoimapelaaminen on lahtelaisilla toiminut erinomaisesti. 

Maalivahtipelaaminen 

Jakub Skarek piti sekavassa tilassa ollutta joukkuettaan pystyssä kaksi ensimmäistä erää. Kolmannen erän alussa peli näytti jo taputellulta, kun HPK iski erän alkuun kaksi osumaa. Sen jälkeen Pelicans piristyi ja Skarek sai maalillaan olla rauhassa.

Puolustuspelaaminen 

Pelicans oli täysin vastaanottavana osapuolena kaksi ensimmäistä erää HPK:n viedessä peliä lähes mielinmäärin. Puolustajatkin saavat kiittää maalivahti Skarekia siitä, että kirittävää jäi vain kolme maalia.

Hyökkäyspelaaminen 

Vierailijoiden hyökkäyspelaaminen heräsi vasta kolmannessa erässä. Sen jälkeen tasoitusmaali näyttikin vääjäämättömältä. Miska Siikosen kuusi minuuttia ennen loppua korkeasta mailasta saama jäähy kuitenkin tappoi Pelicansin momentumin ja HPK sai ryhdistäydyttyä oltuaan sitä ennen täysin jyrän alla.

Erikoistilanteet 

Pelicansin kovassa iskussa ollut alivoimapelaaminen otti perjantaina siipeensä. Tehokkuusongelmista aiemmin kärsinyt HPK teki peräti kolme ylivoimamaalia. Toki Pelicans antoi jäähyilyllään runsaasti myös tilaisuuksia yrittää.

Kolmannessa erässä Aleksi Mustonen tarjoili ylivoimalla maagisen syötön Oliwer Kaskelle, jonka laukoma maali käynnisti lahtelaisten loppukirin.

Erikoista 

Kentälle lensivät niin pikkutakki, juomapullo kuin pyyhekin. Sen jälkeen pelistä lensi ulos Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen sekä fysioterapeutti Juha Nakari. Hetkeä aiemmin Pelicans-hyökkääjä Hannes Björninen oli komennettu suihkun puolelle päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi.

Ottelun ratkaisu 

Pelicans näytti rynnivän väkisin tasoihin sekoiltuaan ensin kaksi erää, mutta Jere Innalan tyhjiin ampuma osuma lopetti pyristelyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo