Ilves pysyi Lukon kyydissä puoli ottelua − Mäkiniemen heikko hetki nitkautti selkärankaa

LIIGA / Raportti
Skalicky iski Lukon kolmannen osuman.
Kuva © Juuso Koro
Ilves haastoi Lukon parantuneella peli-ilmeellä, mutta raumalaiset olivat tylyjä vieraita Hakametsässä. Jäähypenkkiä kuluttaneen kotijoukkueen rangaistustilastoihin päätyi myös kakkosmaalivahti.

Lukko lähti otteluun ilman päävalmentajaansa Pekka Virtaa, joka oli aiemmin altistunut koronavirukselle. Hän on poissa neljästä seuraavasta raumalaisten ottelusta.

Ilves lähti haastavassa tilanteessa rohkeasti pelaamaan kiekollista peliä, johon Lukko vastasi fyysisyydellään. Avauserässä Lukko sai lopulta otteen ja Ilves alakynteen jouduttuaan otti myös rangaistuksen syynä liian monta pelaajaa jäällä. Tuomas Salmelan ja Kalle Maalahden jäähyjen myötä Lukko sai myös hetkensä pelata kahden miehen ylivoimaa − tuloksetta.

Kun Ilveskään ei onnistunut ylivoimallaan maalinteossa, siirryttiin ensimmäiselle erätauolle tasatilanteessa 0−0. Toisessa erässä riitti vauhtia ensimmäisen tavoin ja molemmilla joukkueilla oli meheviä maalipaikkoja. Isäntien ykkösvitja lähenteli Lassi Lehtisen veräjää useastikin, jonka jälkeen Eetu Mäkiniemi tyrehdytti Heikki Liedeksen yrityksen maalinedustalta.

Lukko nosti tasoa

Lopulta kuparinen myös rikkoutui, kun Eetu Koivistoinen yllätti Ilves-vahdin miinuskulmasta Niklas Ylitalon voitettua kiekon raumalaisille maalin takana. Syöttöpiste oli Ylitalolle kauden ensimmäinen ja liigauran toinen.

Ilves sisuuntui jäätyään tappioasemaan, mutta Kristián Pospíšil oli ujuttaa läpiajosta 2−0-maalin. Tamperelaisten sisukkuus koki kovan kolauksen, kun maalivahti Mäkiniemi hörppäsi räpylänsä kautta Vili Saarijärven laukauksen verkon perukoille. Vierasjoukkue otti tilanteen hallintaansa ja piti otteen itsellään loppuun asti.

Toinen erä päättyi Lukon ylivoimalla, kun Maalahti taklasi päädyssä Roni Sevästä ja sai 2+10 minuutin istunnon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Pospíšililla oli vielä erän viimeisellä minuutilla tilaisuus laittaa kiekko reppuun. Hyökkääjä sai kuitenkin pelivälineen tyhjästä rysästä yli.

Ilves puolusti kolmannen erän alussa huolimattomasti, vaikka onnistui selvittämään Lukon ylivoimapätkän. Hetkeä myöhemmin Pavol Skalicky karkasi ohittamaan Mäkiniemen. Kapteeni Eemeli Suomen jäähyn aikana Press painoi jo raumalaisten neljännen osuman.

Tupsukorvat pääsivät tulostaululle, kun Matias Maccelli ohitti tammikuun parhaaksi pelaajaksi valitun Lukko-vahti Lehtisen. Kotijoukkueen läpi ottelun jatkunut jäähyily kuitenkin häiritsi kiriä myös viimeisellä 10 minuutilla, joten kolme sarjapistettä matkasivat helpohkosti Raumalle.

Kuin kruununa Ilveksen kurittomuudelle kakkosmaalivahti Ville Kolppanen otti ottelun loppuvaiheilla vaihtoaitiosta huutelusta käytöskympin, jota Roby Järventie passitettiin istumaan. Tilannetta edelsi Joona Ikosen saama tärsky. Lukko ja Ilves kohtaavat uudestaan heti huomenna keskiviikkona,

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo