HPK kesti TPS:n paineen ja nappasi todellisen taisteluvoiton − Nenonen ratkaisi upealla rystylaukauksella

Markus Nenonen ratkaisi ottelun jatkoajalla.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
TPS:n ja HPK:n välinen kamppailu oli jäähyjen värittämä, ja HPK:n ylivoimapelaaminen tuotti TPS:lle hankaluuksia. Päätöserässä HPK:n puolella olivat kiekkojumalat. Jatkoajalla nähtiin todellinen yksilösuoritus.

TPS lähti tiistai-illan otteluun erinomaisista lähtökohdista. Ennen HPK-ottelua TPS oli sarjataulukossa sijalla seitsemän. TPS:n viiden ottelun mittainen voittoputki päättyi viime perjantaina, kun Palloseura hävisi Helsingissä HIFK:lle lukemin 5–2. Turkulaisten hyvän vireen salaisuus on tiivis puolustuspelaaminen. Myös maalivahti Andrei Karejev oli tammikuussa todella hyvä.

TPS muutti hieman kokoonpanoaan HIFK-ottelun jälkeen. Hyökkääjä Samuli Vainionpää jäi kokoonpanosta sivuun, ja tilalle hyppäsi nuori Mikael Pyyhtiä. Puolustuksessa Alen Bibić otti pelikieltoa kärsivän Aleksi Anttalaisen paikan.

Vierailija HPK sai viime perjantaina katkaistua neljän ottelun tappioputkensa. Loistavan taistelun päätteeksi Pallokerho kaatoi perjantaina kotikaukalossaan KalPan lukemin 2–1. HPK on sarjataulukon jumbopaikalla, ja matkaa pudotuspeliviivaan ennen TPS-ottelua oli peräti 16 pistettä. Heikosta kaudesta huolimatta hämeenlinnalaiset ovat viime aikoina vahvistaneet joukkuettaan, ja varsinkin Arto Laatikaisen hankinta on tuonut puolustukseen rauhallisuutta.

HPK tekei kokoonpanoonsa vain yhden muutoksen, kun Kristjan Kombe tuli Miska Ronkaisen tilalle hämeenlinnalaisten nelosketjuun.

Viiden maalin avauserä

Ottelun avauserä tarjosi jäähyjä ja kauniita maaleja. HPK tuli ottelun alkuun vahvasti, ja näytti siltä, että TPS:n työhaalarit olivat jääneet pukukoppiin. HPK sai heti ottelun alkuun ylivoiman, ja Elmeri Erosen hyvän viivapelin seurauksena Jere Innala pääsi laukomaan maalinedustalta vieraat 0–1-johtoon.

TPS sai pikkuhiljaa otteisiinsa lisää tahtoa, ja ajassa 05:38 tulikuuma Lauri Pajuniemi laukoi isäntien 1–1-tasoitusosuman. TPS käytti myös ensimmäisen ylivoimansa hyväkseen, kun Pajuniemi laukoi upealla laukauksella Palloseuran 2–1-johtoon. TPS pääsi erän edetessä paremmin murtautumaan maalinedustalle, ja lopulta Markus Nurmi survoi TPS:n 3–1-johtoon. Loistavasti avauserässä esiintynyt Jere Innala laukoi vielä avauserän lopulla vieraiden 3–2-kavennusmaalin upean ylivoimakuvion päätteeksi.

HPK sai hengen päälle

Toisen erän alkuun HPK tuli jälleen vahvasti. Vieraat pelasivat kiekolla järkevästi, ja pitkät hyökkäykset aiheuttivat TPS-puolustukselle ongelmia. Joel Janatuisen rangaistuksen aikana HPK onnistui jälleen ylivoimalla tasoittamaan ottelun tilanteeksi 3–3. Maalintekijänä oli Jere Innala, jolle osuma oli illan kolmas. Vieraiden parhaimmistoa toisessa erässä oli Harri Kainulainen, joka vahvan kulmapelaamisen lisäksi oli onnistua maalinteossa.

Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla TPS sai jälleen ottelun hallintaansa. Avauserässä täysin kadoksissa ollut Josh Kestner sai muutaman todella hyvän maalintekopaikan, mutta HPK-vahti Eetu Laurikainen pysäytti kultakypärän aikeet. Toisessa erässä TPS:n kiekottomien pelaajien liike oli hieman vajavaista, ja se avasi muutaman vaarallisen vastaiskun vieraille.

TPS vyöryttää ilman tulosta

Kolmannessa erässä TPS hallitsi ottelua aivan suvereenisesti. HPK joutui pitkiin puolustustaisteluihin, ja väsyneet viisikot eivät enää jaksaneet hyökätä. TPS vyörytti hyökkäyksiä Pallokerhon päätyyn koko päätöserän, mutta edes tuuri ei ollut turkulaisten puolella.

Markus Nurmi oli lähellä tehdä uskomattoman soolomaalin, mutta laukaus pysähtyi ylärimaan. Myös venäläistaikuri Ruslan Ishakov oli päätöserässä pelipäällä. Lukuisista yrityksistä huolimatta TPS ei pystynyt ratkaisemaan ottelua päätöserässä, ja näin ottelussa mentiin jatkoajalle.

Jatkoajan sankari oli HPK-hyökkääjä Markus Nenonen, joka ohitti upealla rystylaukauksella TPS-vahti Andrei Karejevin.

TPS kohtaa seuraavaksi perjantaina Ässät kotikaukalossaan. HPK kohtaa perjantaina Lahdessa Pelicansin.