KalPa kampesi voittoon Lahdessa Juuso Könösen maaleilla − molemmille joukkueille uusia loukkaantumishuolia

LIIGA / Raportti
KalPa pääsi tuulettamaan vierasvoittoa viikon alkajaisiksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KalPa haki täyden pistepotin Lahdesta, mutta tappiota enemmän Pelicansia kirpaisevat uudet loukkaantumiset.

Pelicansin alkukauden liito on alkanut kääntyä laskusuuntaiseksi, kun joukkue koki toisen peräkkäisen tappionsa. Tiukkojen vaiheiden jälkeen vierasjoukkue KalPa haki voiton 1−3 -maalein ja kuopiolaiset kampesivat itsensä näin sarjataulukossa viidennelle sijalle ohi HIFK:n.

Huonoja uutisia sateli kohtaamisesta molempiin leireihin, kun sekä KalPalta että Pelicansilta putosi kokoonpanosta yhdet hyökkääjät. KalPan nelossentteri Miska Humalojan ilta tyssäsi jo alkuminuuteilla Erik Aution taklaukseen, Pelicansin kärkihyökkääjä Iikka Kangasniemeä puolestaan ei nähty jäällä enää päätöserässä. Vielä loppuhetkillä turkoosipaitojen nuori puolustaja Matias Rajaniemi joutui jäämään sivuun.

Peli aloitettiin vieraiden komennossa, kun KalPa rummutti peliä kovaa Pelicansin päätyyn. Tässä auttoi Pelicansin ottamat kaksi jäähyä ensimmäiseen viiteen minuuttiin, joista toinen tuli tuoreelle lainamiehelle Erik Autiolle päähän kohdistuneesta taklauksesta. Molemmilla ylivoimilla oli tilaisuuksia avausmaaliin, mutta tyhjästäkin maalista KalPa suti kiekkoa ohitse.

Erän edetessä Pelicans pääsi koko ajan paremmin pelin päälle. KalPa vuorostaan sortui jäähyilyyn erän jälkimmäisellä puoliskolla ja avausmaalin iskikin Rudolf Červený tutulta paikaltaan maalin edustalta ohi ensimmäistä peliään Liigassa pelanneen Henrik Tikkasen. Maaliin oivallisen syöttökuvion pelasivat Hannes Björninen sekä Aleks Haatanen.

Toista erää jatkettiin melko tasaisissa merkeissä, mutta KalPa oli hivenen niskan päällä. Maalinteossakin onnistuivat vain vieraat. Molemmilla kerroilla asialla oli maalintekijänä tuttu nimi Juuso Könönen ja molemmissa osumissa oli onnea matkassa. Ensimmäinen upposi helpon puoleisesti Patrik Bartošákin ohitse ja toisen Könönen onnistui sutimaan makuultaan maalinedusruuhkasta yli maaliviivan.

Kolmannessa erässä Pelicansin kirivaihdetta hidasti ykköskentän pelintekijä Kangasniemen sivuun jääminen, eikä parhainta kiriä oikein saatu aikaan. Muutamia hyviä tontteja joukkue sai luotua, mutta ei ei aivan maaliin asti. Viime minuuteilla kotijoukkue sai tilaisuutensa tasoittaa ylivoimalla, mutta KalPan Kai Kantola sai kiekon sutaistua tyhjään Pelicans-maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo