Maalivahtipörssin ykkösnimi Lassi Lehtinen myönsi Lukon voiton jälkeen: "Peli olisi voinut kääntyä toisessa erässä Ilveksellekin"

LIIGA / Haastattelu
Lassi Lehtinen otti Ilvestä vastaan 24 torjuntaa ja joutui antautumaan vain kertaalleen.
Kuva © Juuso Koro
Kuluvalla kaudella huimalla torjuntaprosentilla 94,55 huhkinut Lassi Lehtinen jatkoi tiistaina Ilvestä vastaan urotekojaan.

Lukko-maalivahti Lassi Lehtinen, 21, yltyi Ilvestä vastaan parhaimpaan vireeseensä, kun raumalaiset hakivat 4−1-vierasvoiton Tampereelta.

Ottelun käännekohdaksi muodostui toinen erä, jossa Lehtinen venyi muutamaan huimaan torjuntaan, kun taas Ilveksen virkaveli Eetu Mäkiniemelle lipsahti kaksi helppoa maalia.

− Ilves tuli alkuun todella hyvin, mutta saimme torjuttua heidän rynnistyksensä. Toinen erä oli vauhdikasta kiekkoa päädystä päätyyn. Peli olisi voinut siinä kääntyä kummalle joukkueelle tahansa. Onneksi se kääntyi meille, kun saimme pari maalia. Lopun pelistä saimme hoidettua tyylikkäästi, Lehtinen arvioi.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta on koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteenissa ainakin tämän ja ensi viikon. Hän on joukkueeseen yhteydessä vain puhelimitse.

Lehtisen mukaan tämä on Lukon joukkueelle omanlaisensa yhdistymisen paikka.

− Kyllähän se Virran poissaolo näkyy, mutta koetamme nyt yhdistyä joukkueena enemmän. Yritämme jatkaa mahdollisimman normaalisti.

"Nollapeleihin tarvitaan koko joukkueen panosta"

Lassi Lehtisen nollaputki katkesi lauantaina HIFK-kotiottelussa 296 minuutin ja 48 sekunnin peliajan jälkeen. Putki oli Liigan kaikkien aikojen toiseksi pisin − edelle jäi vain Kärppien Justus Annusen viisi minuuttia ja 17 sekuntia pidempi nollaputki, johon Annunen ylti syksyllä 2019.

Lassi Lehtisen mukaan pitkän päästämättömien maalien sarja vaatii paljon koko joukkueelta.

− Nollapeleihin tarvitaan koko joukkueen panosta. Niihin tarvitaan hyvää puolustuspelaamista ja muutenkin hyvää peliä koko joukkueelta. Ei maalivahti yksin pysty pelaamaan nollapeliä.

Lukolla on myös toinen kovatasoinen maalivahti, Oskari Setänen. Kumman tahansa maalivahdin voi käskeä Lukko-maalille turvallisin mielin, sillä Setäsen torjuntaprosentti on 90,18 ja Lehtisen 94,55.

− Yhteistyömme toimii hyvin. Vedämme kolmatta kautta tällä tavalla. Molemmat haluavat tietenkin pelata mahdollisimman paljon, mutta sitä vastuuta tässä jaetaan sitten tilanteen mukaan.

Lukon vahva vire jatkui Tampereella.
Kuva © Juuso Koro

Isä torjui Pelicansin Liigaan pojan syntymäkeväänä

Lassi Lehtisen isä on Sami Lehtinen, joka oli pelaajaurallaan muun muassa nostamassa Pelicansin Liigaan keväällä 1999, kun Lassi syntyi. Maalivahtina toiminut isä-Sami työskentelee nykyään HIFK:n videovalmentajana.

− Onhan isä ollut todella iso esikuva. Hän on varmasti jonkinlainen syy, miksi minustakin on tullut maalivahti. Hän on ollut aina kattomassa pelejä, aina kopissa mukana.

Lukko porskuttaa turvallisessa yhdeksän pisteen sarjajohdossa. Pelit jatkuvat heti huomenna jälleen Ilvestä vastaan, mutta nyt Raumalla.

− Meidän pitää parantaa huolellisuutta kiekon kanssa. Emme saa antaa Ilveksen kääntää peliä niin hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle