Jukureille tärkeät pisteet mukaan Lappeenrannasta − Anssi Löfmanille uran 100. liigamaali

LIIGA / Raportti
Jukurit saivat pitkästä aikaa täyden pistepotin kotiin vietäväksi
Kuva © Topi Lainio
Jukurit otti tiistai-iltana kauden toisen voittonsa SaiPasta. Vierailijat ratkaisi ottelun ylivoimalla toisessa erässä ja vei täyden pistepotin mukanaan lukemin 1−2.

Ensimmäisen erän ainoat tilastomerkinnät nähtiin erikoistilanteiden muodossa, kun molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimapelin toimivuutta. Jukurit hallitsi peliä varsinkin erän viimeisten minuuttien aikana, mutta parhaat maalintekopaikat jäivät vielä odottamaan.

Jukurit jatkoi ottelun hallitsemista ottelun toisessa erässä ja teki ottelun voittoon riittäneet osumat ylivoimalla erän alkupuoliskon aikana. SaiPan Simo-Pekka Riikola ja Mário Grman istuivat jäähyaitiossa, kun Anssi Löfman vei vierailijat johtoon. Maali oli Löfmanille uran 100. liigamaali ja mies pääsi juhlimaan tasalukua entistä seuraansa vastaan. Kristian Afanasjev viimeisteli maalin kulmalta mikkeliläisten toisen maalin vain puoli minuuttia Löfmanin maalin jälkeen, ja maali jäi myös ottelun voittomaaliksi. 

SaiPa onnistui kaventamaan erän puolivälin tienoilla ja piristyi selvästi maalinteon onnistuttua. Joni Nikko ohjasi David Bernhardtin laukauksen ohi jukurivahti Sami Rajaniemen ja kiinnitti isännät taka-ajoon. Enempää tilastomerkintöjä ei toiseen erään saatu, joten erätauolle vierailijoiden johtaessa maalilla.

SaiPalle tarjoutui heti kolmannen erän alkuun pari mahdollisuutta tasoittaa ottelu ylivoimalla, mutta erikoistilanteet eivät tuottaneet minkäänlaista tulosta. Sami Rajaniemi varjeli maalinsa hyvin ja torjui ottelun aikana useita hyviä maalintekotilanteita sekä kannatteli joukkuettaan kolmannen erän viimehetkillä, kun isännät hakivat tasoitusta ilman maalivahtia. Kolmas erä ei tuonut enää muutosta tulostaululle, joten toisen erän vahva ylivoima riitti tänään Jukureille täyteen pistepottiin.  

Jukurit jatkaa neljän ottelun viikkoaan jo huomenna keskiviikkona, kun Mikkeliin saapuu Porin Ässät. Joukkue sai tänään poikki orastaneen tappioputken ja tämän viikon aikana mikkeliläisillä on hyvä tilaisuus parannella asemiaan sarjan häntäpäässä sekä kuroa kiinni eroa alempaan pudotuspeliviivaan.

SaiPa puolestaan pelaa seuraavan kerran vasta perjantaina, kun Kisapuistoon saapuu KooKoo. Joukkue vierailee viikonloppuna myös Oulun Kärppien vieraana ja pelin pitää parantua huomattavasti jokaisella osa-alueella, mikäli viikonlopusta halutaan saada myös pisteitä irti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo