HIFK voitti HPK:n vauhdikkaassa mittelössä – ottelussa nähtiin myös ulosajo

LIIGA / Raportti
Ylimääräiseksi hyökkääjäksi merkitty Otto Karvinen onnistui maalinteossa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
HIFK ja HPK aloittivat kauden vauhdikkaissa merkeissä. Ottelu päättyi kotijoukkueen 4–1 voittoon. Eetu Liukas lensi päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena ottelusta ulos.

Helsingin jäähalli täyttyi keskiviikkoiltana lähes täyteen, kun paikalle saapui 7875 katsojaa. Kauden ensimmäinen peli alkoi Maamme-laululla.

HIFK ja HPK aloittivat runkosarjan varsin tasaisella sekä fyysisellä pelillä. Pelissä riitti vauhtia, mutta ajoittain peli oli molempien osalta sekavaa.

Molemmilla joukkueilla oli muutamia poissaoloja, joista merkittävimmät olivat IFK:n Johan Motin ja HPK:n varakapteeni Markus Nenonen. Motin kärsii kuuden ottelun pelikieltoa viime kauden pudotuspeleissä tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Nenonen on HPK:n ilmoittaman tiedon mukaan noin 5–6 viikkoa loukkaantumisen takia sivussa.

Ensimmäiseen erään molempien joukkueiden avausmaalit

HIFK aloitti ottelun vahvasti, mutta ottelun ensimmäinen laukaus merkittiin kuitenkin HPK:lle. Heti ottelun alkuhetkillä vieraat joutuivat alivoimalle, mutta IFK ei kuitenkaan saanut ylivoimalla mitään ihmeitä aikaan.

Muutamien minuuttien kuluttua HPK:lle vihellettiin joukkuerangaistus. HIFK:n ylivoima pyöri hieman paremmin, mutta jälleen tuloksetta. Heti jäähyn päätyttyä HPK:n jäähyaitiossa istunut Michael Joly pääsi läpiajoon ja vei Kerhon johtoon upottamalla kiekon Niilo Halosen längistä sisään.

Erän viimeisellä vitosella HIFK avasi maalihanansa Olli Palolan laukauksella. HPK:n maalivahti Daniel Lebedeff pystyi vain kauhoamaan ilmaa. Erän viimeisillä sekunneilla HPK:n hyvän paikan seurauksena tilannetta katsottiin videolta, mutta kiekko ei käynyt maalissa.

Toisessa erässä molemmilta joukkueilta sekavaa peliä

Toisen erän IFK:n Ilari Melart aloitti kokovisiiri päässä. HPK sai erään vahvan alun, mutta hyvin pian ottelu tasoittui ja muuttui sekavaksi. Kiekko muutti nopeasti omistajaa ja kiekot pomppivat lapojen ylitse.

HIFK pääsi jälleen ylivoimalle, mutta vain muutamaksi sekunniksi. IFK:n ylivoima vaihtui tasavajaaksi Otso Rantakarin otettua jäähyn.

Toisen erän viimeisellä vitosella oli pientä nujakkaa, jonka seurauksena IFK pääsi ylivoimalle. Ylivoima pyöri hyvin, mutta hyvät maalipaikat puuttuivat.

Kolmannessa erässä ulosajo

Kolmas erä alkoi vauhdikkaasti ja tasaisesti. Ensimmäisillä minuuteilla IFK meni 2–1 johtoon Palolan illan toisella osumalla ja muutaman minuutin päästä Micke-Max Åsten vei kotijoukkueen jo 3–1 johtoon.

Ensimmäisen vitosen jälkeen HPK:n Eetu Liukas taklasi Otto Paajasta päähän ja lensi näin ollen ottelusta ulos. Paajanen ei loukkaantunut tilanteessa. Viiden minuutin ylivoimalla IFK ei onnistunut maalinteossa. Ylivoiman paras paikka siunaantui HPK:n Antti Pihlströmille, joka pääsi läpiajoon. Liukkaan ulosajon myötä pelin hallinta siirtyi yhä enemmän IFK:lle.

Erän puolivälin jälkeen Otto Karvinen vei IFK:n 4–1 johtoon. Miro Väänäseltä nähtiin maaliin hieno esityö, jolloin Karvisen täytyy vain osua kiekkoon mailallaan. HPK ei saanut aikaan juuri minkäänlaista loppukiriä, ja peli päättyi HIFK:n 4–1 voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo