Kärpille avausvoitto vasta jatkoajan jälkeen Pelicansista – David Rundblad nousi oululaisten sankariksi

Kärpät pääsi tuulettamaan avausvoittoaan kotiyleisön edessä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät nappasi sarja-avauksestaan lopulta voiton jatkoajan jälkeen numeroin 3–2. Sankariksi nousi ruotsalaispuolustaja David Rundblad, joka viimeisteli ottelun voittomaalin. Pelicansin tehomiehenä ottelussa oli kaksi maalia iskenyt Joni Ikonen.

Oulussa kohtasivat sarja-avauksessaan Kärpät ja Pelicans. Oulu on ollut lahtelaisille erittäin vaikea paikka pelata, kun usein lahtelaisjoukkue ei ollut poistunut Raksilasta voitto mukanaan. Edellisistä 11 ottelussa ainoastaan yksi oli päättynyt vieraiden voittoon.

Ennakkosuosikkina lähtenyt oululaisjoukkue ei päässyt lopulta helpolla, vaikka hallitsi ottelun kulkua, vaan hyvin taistellut lahtelaisporukka venytti ottelun aina jatkoajalle asti. Sieltä kotijoukkue pystyi kuitenkin nappaamaan yhden lisäpisteen sarjataulukkoon.

Kärpät hallitsi ensimmäistä erää

Ensimmäisessä erässä tahtipuikkoa heilutti selkeästi kotijoukkue. Kärpät sai painettua tasaiseen tahtiin hyökkäyksiä lahtelaisten puolustusalueelle. Varsinkin Peter Tiivolan johtama ketju osoitti vaarallisuuttaan.

Mielenkiintoinen tilanne nähtiin ottelun alkupuolella, kun ylimääräinen kiekko löydettiin Pelicansin maalista Kasper Björkqvistin röyhkeän maalille ajon jälkeen. Kuitenkin oikea kiekko löytyi varmasti esiintyneen Patrik Bartošákin räpylän alta.

Kärpät pääsi kaksi kertaa testaamaan ylivoimansa nykykuntoa, kun Juuso Jämsen ja Anton Mylläri joutuivat miettimään tekosiaan jäähyaitiosta. Pelicansin aktiivinen alivoima yhdessä varmasti maalilla pelanneen Bartošákin kanssa kestivät oululaisten ensimmäiset yritykset ylivoimalla varsin mallikkaasti.

Kun varkain erän ainoasta maalista vastasi Pelicans, kun Niklas Nordgren riisti kiekon hyökkäysalueella ja vapautti Joni Ikosen maalintekoon. Hyökkäjä upotti kiekon varmasti ohi Joel Blomqvistin ja taululle lukemiksi 1–0 vierasjoukkueelle.

Nuori maalivahti sai olla muutoin todella rauhassa omalla maalilla, kun erässä kertyi ainoastaan kaksi torjuntaa, kun taas virkaveli toisessa päädyssä torjui 12 laukausta ensimmäisessä erässä.

Myös Kärpät maalin makuun ottelussa

Myös toisessa erässä nähtiin myös yksi osuma. Siitä vastasi tällä kertaa Kärpät, kun paluun Raksilaan tehnyt Joonas Kemppainen pääsi maalin edestä iskemään kiekon lahtelaisten maaliin. Syöttöpisteet oululaisten kauden avausosumaan saivat Julius Junttila ja Ville Leskinen.

Kaukana ei ollut Kärppien toinen maali, kun joukkue pääsi kolmannen kerran kokeilemaan ylivoimalla maalintekoa. Tiivolalla oli jo paikka itsellään tehdä maali, mutta keskushyökkääjä päätti tarjoilla vielä takatolpalla olevalle Ville Koivuselle, mutta nuorukainen ei onnistunut sutimaan kiekkoa maaliin saakka.

Kiekonhallinnan osalta toinen erä oli pykälää tasaisempi, mutta huippupaikat olivat vierailla tiukassa myös toisessa erässä. Pelicansin maaliodottama kahden erän jälkeen oli kohtuullisen vaatimaton 0,39.

Kärpät nappasi lisäpisteen jatkoajan kautta

Kolmannessa erässä riitti mukavasti tapahtumaa molemmissa päädyissä. Kärpät vastasi erän avausosumasta. Tommi Kivistö painoi laukauksensa lahtelaismaaliin ja siirsi kotijoukkueen 2–1 johtoon ottelussa. Mikko Niemelälle ja Tiivolalle syöttöpisteet oululaisten toiseen osumaan.

Pelicans kuitenkin kuittasi vielä ottelun tasoihin rangaislaukauksesta. Lahtelaisten illan tehomiehenä häärinyt Ikonen, joka iski illan toisen osumansa varmasti ohi Blomqvistin. Myös hattutemppu ei ollut Ilveksestä siirtyneeltä hyökkääjällä kaukana, kun kiekko kilahti tolppaan vain hetkeä myöhemmin.

Ottelun loppupuolella nähtiin useampi jäähy, kun lahtelaisilta jäähypenkkiä kuluttvati Matias Rajaniemi ja Iikka Kangasniemi. Kärppien ottelun ainoan jäähyn otti puolestaan Marko Anttila. Kuitenkaan maaliin asti ei kumpikaan kiekkoa enää saanut varsinaisella peliajalla, vaan 2–2-lukemista lähdettiin hakemaan ratkaisua jatkoajalta.

Ottelun sankariksi nousi kotijoukkueen puolelta 31-vuotias ruotsalaispuolustaja David Rundblad, joka viimeisteli Bartošákin selän taakse loppunumeroiksi 3–2. Aiemmin Pelicansin maanmiehellä Lars Bryggmanilla oli mahdollisuus napata lahtelaisille yksi lisäpiste puolikkaasta läpiajosta, mutta tällä kertaa tuloksetta.