Ennätysmies Haataja johdatti KooKoon toiseen perättäiseen voittoon Ässistä

LIIGA / Raportti
Juha-Pekka Haataja siirtyi yksinään kärkipaikalle Liigan ylivoimaosumien tilastossa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Ässät ja KooKoo vaihtoivat ainoastaan pelipaikkakuntaa lauantain jäljiltä keskiviikkoillaksi. Pelissä itsessään oli paljon samaa kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa - ainoana erona aiempaan keskiviikkona nähtiin KooKoon voitto varsinaisella peliajalla.
Lähtökohdat 

Ässillä on ollut vaikeaa koko loppusyksyn ajan, ja porilaiset ovat tippuneet sarjataulukossa tasaisesti alaspäin. Maajoukkuetauon jälkeen patapaidat eivät ole voittaneet ainoatakaan ottelua, vaan edellistä täyttä pistepottia on etsittävä peräti kolmen viikon takaa.

Edellislauantaina joukkue kohtasi illan vastustajansa Kouvolassa häviten jatkoajalla, joten Porissa tarjottiin Ässille mahdollisuutta revanssiin.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Aittokallio esitti peruspelin, mutta ei häikäissyt otteillaan aivan pelin alkuhetkiä lukuunottamatta. Valitettavasti ässäpuolustuskaan ei pystynyt tarjoamaan maalivahdilleen tukea illan aikana.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen peli oli kokonaisuudessaan halutonta ja sekavaa. Puolustuspeli näytti pitkiä pätkiä siltä, ettei kukaan pelaajista tiennyt, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.

Harhasyöttöjen määrä niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin oli häkellyttävän runsas. Erityisesti porilaisten puolustuspeli kaipaisi nyt Tommi Taimelta isoa tasonnostoa ja vastuunkantoa.

Hyökkäyspelaaminen 

Ässien hyökkäyspelissäkään ei ollut keskiviikkona kehumista. Paikoitellen joukkueella oli vaikeuksia päästä edes hetkellisesti etenemään omasta päädystään KooKoon puolustusalueelle. Harvat onnistuneet hyökkäysyritykset päätyivät lähes poikkeuksetta kulmiin, joista vierailijoilla ei ollut vaikeaa napata kiekkoa jälleen itselleen.

Porilaisten hyökkäyspeli kaipaisi lisää tarkkuutta ja suoraviivaisuutta, mutta kaikkein kipeimmin ässäpelaajien pitäisi löytää jostain taistelutahtoa ja voimaa kamppailupeliin.

Erikoistilanteet 

Kuten muutkin Ässien peliotteet myös erikoistilannepelaaminen oli sekalaisen heikoissa kantimissa, vaikka Teemu Vuorisalo onnistuikin ylivoimalla kavennusmaalin tekemään.

Toisessa erässä porilaisten ylivoima sai kotiyleisön yltymään vihellyskonserttiin, kun KooKoo sai alivoimaisena pyörittää peliä miten tahtoi.

Lähtökohdat 

KooKoo on suorittanut läpi syksyn varsin odotuksia ylittävästi, ja joukkue keikkuukin sarjataulukossa vankasti keskikastin kärkipäässä.

Poriin KooKoo matkusti allaan lauantain jatkoaikavoitto, jolla kouvolalaiset saivat katki lyhyehkön tappioputken.

Maalivahtipelaaminen 

Niilo Halonen pelasi tasokkaan pelin, vaikka ihmeitä ei KooKoon maalivahdilta tarvittukaan. Vuorisalon ylivoimamaalille Halosella ei ollut mitään tehtävissä, ja muissa tilanteissa mies esiintyi tasaisen varmasti.

Puolustuspelaaminen 

KooKoo sai keskittyä Isomäen illassa pääasiassa hyökkäyspeliin ja pelin hallintaan, sillä Ässät ei kyennyt vierailijoita paljonkaan haastamaan.

Pääsääntöisesti KooKoon puolustuspeli oli hyökkäyksen tavoin hyvin uomissaan ja pelaajilla tuntui olevan selvät suunnitelmat siitä, mitä he haluavat kentällä tapahtuvan.

Hyökkäyspelaaminen 

Vierailijoiden pelaaminen oli kaiken kaikkiaan hyvin liikkuvaa, ja KooKoon hyökkäys tuntui kokoajan olevan potkun edellä Ässiä.

Kimi Koivisto osoitti muutamaan otteeseen erityisen hyviä otteita, vaikka ei tehopisteillä päässytkään keskiviikkona ilakoimaan.

Erikoistilanteet 

Vierailijoiden avausmaali oli todella hienon ylivoimapelaamisen lopputulos, kun Anrei Hakulinen pääsi nopean syöttöpelin jälkeen iskemään illan ensimmäisen osuman. Alivoimaisinakaan kouvolalaiset eivät olleet huonoja, vaikka Ässät yhden ylivoimamaalin onnistuivat tekemään.

KooKoon toinen osuma ylivoimalla oli historiallinen, kun Juha-Pekka Haataja ohitti Liigan kaikkien aikojen ylivoimamaalitilastossa Janne Ojasen ja siirtyi yksinään piikkipaikalle 95 maalillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo