Tulikuuma Lauri Pajuniemi johdatti kahdella maalillaan TPS:n kauden ensimmäiseen kotivoittoon

LIIGA / Raportti
Lauri Pajuniemi onnistui jälleen kahdesti maalinteossa, kun hän johdatti TPS:n kauden ensimmäiseen kotivoittoon keskiviikkona.
Kuva © Saimi Airaksinen
TPS onnistui nappaamaan kauden ensimmäisen kotivoittonsa sekavan jumbofinaalin päätteeksi. Maalivahti Rasmus Tirrosen nollapeli ja Lauri Pajuniemen kaksi maalia takasivat TPS:lle täydet pisteet ottelusta Sportia vastaan lukemin 2–0.
Lähtökohdat 

TPS lähti metsästämään ensimmäistä kotivoittoaan koko kaudella vaihtelevasti sujuneen viikonlopun jälkeen. Kuopiosta joukkue nappasi perjantaina kauden neljännen täyden pistepottinsa, mutta lauantaina Ouluun tehty matka Kärppien vieraaksi osoitti sarjan kärkijoukkueen ja pohjamudissa vellovan joukkueen eron, kun TPS hävisi lukemin 6–2.

Turkulaisten sairastuvalla on vain kaksi pelaajaa, kun sivussa olivat pitkäaikaispotilas Zach Budish sekä puolustajalupaus Eemil Viro. Lisäksi joukkueen toiseksi paras maalintekijä, tasakentällisin täysin varjojen mailla pelannut Anton Holm oli poissa kokoonpanosta.

Maalivahtipelaaminen 

TPS:n maalilla esiintyi viikonlopun otteluiden tapaan joukkueen selkeä ykkösmaalivahti Rasmus Tirronen. Tirronen ei joutunut venymään juurikaan perustorjuntoja erikoisempiin suorituksiin. Sport ei onnistunut ohittamaan kertaakaan Tirrosta, joka torjui ottelussa kaikkiaan 18 kertaa.

Puolustuspelaaminen 

TPS:n puolustuspeli oli ajoittain jopa hyvällä tasolla. Keskusta oli hyvin tukittuna, eikä Sport päässyt juurikaan laadukkaille maalipaikoille. Puolustusalueella oli kuitenkin huomattavissa edelleen tuttuja huolimattomuusvirheitä kiekollisena varsinkin pelin avaamisessa.

Hyökkäyspelaaminen 

TPS:n hyökkäyspelaamisen moottori oli viime otteluiden tapaan ketju Lauri Pajuniemi-Topi Nättinen-Markus Nurmi. Muut kotijoukkueen kentälliset eivät kiekollista peliään saaneet toimimaan. 

Erikoistilanteet 

TPS voi olla erityisen tyytyväinen alivoimaansa, jota joukkue joutui pelaamaan kaikkiaan kuusi minuuttia. Sportin ylivoima ei onnistunut kertaakaan maalinteossa, ja turkulaiset pitivät vieraansa pois maalipaikoilta.

TPS onnistui kertaalleen ylivoimalla, kun tulikuuma Pajuniemi ampui Ilari Filppulan poikittaissyötöstä kiekon varmasti ohi Hovisen. Kahdesta muusta tilaisuudesta ensimmäisessä TPS sai pakkopelin pyörimään hyvin ja loi muutaman laadukkaan maalipaikan, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Lähtökohdat 

Sport sai peräti yhdeksän ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa katkaistua viime perjantaina, kun joukkue kaatoi kotihallissaan Rauman Lukon jatkoajan jälkeen. Etenkin Toni Kallela oli ottelussa iskussa, sillä hän ampui joukkueensa kaikki kolme maalia.

Sportin kokoonpanosta uupuivat ruotsalaismaalivahti Stefan Steen, joukkueeseen kärkipuolustajaksi hankittu Steven Seigo sekä keskushyökkääjä Antti Kalapudas.

Maalivahtipelaaminen 

Sportin maalilla aloitti Steenin poissaollessa Niko Hovinen. Kokenut maalivahti oli pelannut ennen illan ottelua tällä kaudella kymmenessä ottelussa torjuntaprosentilla 87,61.

Hovinen oli ottelun maalivahdeista työllistetympi, sillä hän venyi kiekon tielle peräti 23 kertaa. Kummallekkaan Pajuniemen maaleista Hovinen ei voinut yhtään mitään.

Puolustuspelaaminen 

Vierasjoukkueen puolustuspelaaminen ei vakuuttanut avauserässä, mutta jämäköityi hiljalleen ottelun edetessä. TPS:n Pajuniemen tekemä avausmaali Hovisen torjunnan irtokiekosta olisi kuitenkin ollut estettävissä paremmalla merkkauspelillä.

Hyökkäyspelaaminen 

Sportin hyökkäyspelaaminen oli luvalla sanoen heikkoa. Kotkapaidoilla oli omat hetkensä toisen erän avauspuolikkaalla, mutta vaarallisia maalipaikkoja joukkue ei kyennyt luomaan. Sportin parhaat tilaisuudet maalintekoon tulivatkin lähinnä sekavista irtokiekoista TPS:n maalinedustalla.

Erikoistilanteet 

Sportin ylivoima yskähteli pahasti läpi ottelun. Joukkue pyrki toimittamaan kiekkoa paljon maalille siniviivan kautta, mutta kotijoukkueen puolustus onnistui peittämään laukaukset hyvällä prosentilla. Sportin ylivoimilla parhaan maalipaikan sai TPS:n Nurmi ja Petteri Wirtanen, jotka karkasivat kahden miehen läpiajoon. Syöttöjen päätteeksi Nurmen laukaus kuitenkin epäonnistui pahasti pelastaen Sportin alivoimatakaiskulta.

Alivoimalle Sport joutui ottelussa kolmesti, joista yhdellä kerralla kotijoukkue onnistui miesylivoimansa hyödyntämään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo