Liiga-kierros: Vuosituhannen parasta Ilvestä sekä jumbofinaali

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Saana Hakala
Keskiviikon kierroksen kärkiottelu pelataan Tampereella, ja jumbosijan kamppailut TPS:n ja Sportin välillä ovat olleet viihdyttäviä. Ässät kuroo umpeen kahdeksan pisteen takamatkaa KooKoohon.

HIFK liekehtii, Lukko sai paluumuuttajan NHL:stä

HIFK on ollut viime aikoina vahvassa vireessä, sillä kymmenestä edellisestä ottelustaan se on voittanut kahdeksan.

HIFK:n menestyksen takuina on ollut toimiva ylivoimapeli, joka on viimeisen kuukauden aikana toiminut noin 35 prosentin tehokkuudella. Pistepörssin kakkonen Teemu Turunen on päässyt kelpo vireeseen, ja juuri Turunen on ollut yksi eniten rikkottu HIFK-pelaaja.

Keskiviikon vastustaja Rauman Lukko sai Winnipeg Jetsistä kaivatun vahvistuksen puolustukseensa, kun Ville Heinola palasi raumalaisten riveihin.

Lukon hyökkäystehoista ovat vastanneet erityisesti Justin Danforth sekä Westerholmin veljekset Pathrik ja Ponthus.

Mikäli keskiviikon kamppailu venyy voittomaalikilpailuun, Lukon Robin Press löytänee jonkun uuden kikan varastoistaan.

Muokattu 20.11.2019 klo 19.18: Ville Heinola on Lukon kokoonpanossa mukana.

Tilastot

Voittoputki katkeaa Tampereella

Ilves on 2000-luvun vahvimmassa vireessään, ja vain yhden voiton päästä kolmatta sijaa hallussaan pitävästä JYPistä.

Keskiviikon kierroksen kiistaton kärkikamppailu nähdään Hakametsässä.

Jos kuluneen sanonnan mukaan onnistumiset lisäävät itseluottamusta, Tampereen-ottelussa pitäisi jäällä viilettää äärimmäisen itsevarmoja pelaajia.

Jomman kumman putki katkeaa väkisinkin, sillä otteluun lähdettäessä Ilves seilaa seitsemän ja JYP viiden suoran voiton putkessa.

Jos tilastoja on uskominen, jyväskyläläisten kannattaa pysyä poissa jäähyaitiosta. Ilveksen ylivoimatehokkuus on Liigan parasta (29,21 %) ja alivoima neljänneksi parasta (84,44 %).

JYPin hyökkäysketjut loksahtivat paikoilleen ennen taukoa Ässät-ottelussa, ja Julius Nättinen on jo noussut pistepörssin kärkeen.

Valopilkahdus etsintäkuulutuksessa

Kaakkois-Suomen paikalliskamppailussa molemmat joukkueet hakevat kaudelleen uutta suuntaa. SaiPa on valahtanut kohti kymmenettä sijaa, ja Pelicans jo pudotuspelipaikan ulkopuolelle.

SaiPalla ja Pelicansilla on ollut ongelmia pelaamisensa kanssa, ja valonhäivähdykset ovat jääneet liian vähäisiksi.

Kauden aiemmasta kahdesta kohtaamisesta kumpikin on voittanut yhden, joten siinä mielessä asetelma on tasainen.

SaiPalla on ollut vaikeuksia vuorotellen lähes kaikilla pelin osa-alueilla, mutta ylivoima toimii jollakin tavalla.

Kokeneiden Teemu Ramstedtin ja Tomas Zaborskyn merkitys joukkueen hyökkäyspelaamisessa on valtava.

Pelicansin Juhamatti Aaltonen ja Hannes Björninen ovat olleet odotetun tehokkaita, mutta taustatukea kaivattaisiin esimerkiksi Jesse Mankiselta.

Jumbofinaalissa tosi kyseessä

TPS ja Sport ovat kautensa taitekohdassa. Jotta pudotuspelihaaveet pysyvät elossa, olisi voittoputkille jo käyttöä.

Turun Palloseura yrittää kääntää kurssiaan päävalmentaja Marko Virtasen johdolla, mutta taival ei edelleenkään ole helppo.

KalPa-voitossa turkulaisten esitys oli jo kelvollinen, mutta sen jälkeen sarjakärki Kärpät oli liian kova pala purtavaksi.

Käsillä alkavat olla hetket, jolloin voi todeta kauden olevan ohitse. Nimilista on edelleen kelvollinen, mutta alisuorittaminen vaivaa vaihdoksista huolimatta.

Vaasan Sport sai tappioputkensa poikki, mikä on pudotuspelihaaveiden kannalta oleellista. Katsomon puoleltakin vauhtia hakenut Toni Kallela löysi taas tehojaan, mikä myös auttaa joukkueen menestysmahdollisuuksia.

Edellinen TPS:n ja Sportin kohtaaminen oli äärimmäisen värikäs tapahtuma. TPS nappasi 6−5-voiton voittomaalikilpailussa.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tällä kaudella

harjoitusottelut

14.08.
TPS - Sport
2 - 3

runkosarja

KooKoolla mahdollisuus tuplavoittoon, Ässillä kiire paikata venettään

Ässät ja KooKoo kohtasivat viimeksi lauantaina Kouvolassa, joten porilaisilla on revanssin paikka kotiottelussaan.

KooKoon sinnikkyys palkittiin lauantaina. Ässät johti kolmannen erän loppuhetkillä, mutta jäähyili ottelun tasatilanteeseen. Lopulta Kim Strömberg ratkaisi lisäpisteen edukseen jatkoajalla.

Jussi Ahokkaan luotsaama nippu sinnittelee kiinni pudotuspelipaikassa, ja juuri Strömberg on joukkueensa tehokkain pelaaja.

Ässistä tehovastuuseen on vaisumman vaiheen jälkeen noussut Edwin Hedberg, joka nopeudellaan aiheuttaa vastustajan puolustajille kiireitä.

Puolustuspäässä profiiliaan on nostanut Jakob Stenqvist, joka lauantain pelissä osui kahdesti.

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin on useampaan kertaan puhunut vuotavasta veneestä. Paikkaustöillä alkaa olla kiire, muuten pudotuspelipaikka karkaa kauemmaksi. Kahdeksantena olevaan KooKoohon nähden porilaisilla on kahdeksan pisteen takamatka.