Tarmo Reunasen hulppea rystynosto toi Lukolle lisäpisteen HIFK:n kotiluolasta

LIIGA / Raportti
Lukon sankariksi nousi puolustaja Tarmo Reunanen.
Helsingin jäähallissa pelattiin keskiviikkona todellinen kuuden pisteen ottelu, kun Rauman Lukko saapui HIFK:n vieraaksi. Laidat ryskyivät ja pilliin puhallettiin tiuhaan tahtiin koko 60 minuutin ajan. Jatkoajalla 4–5-vierasvoiton Lukolle sinetöi Tarmo Reunanen.
Lähtökohdat 

HIFK kairasi viikonloppuna viisi sarjapistettä heikollakin pelillä. Joukkueen terveystilanne oli parantunut tauon jälkeen, kun Jesse Saarinen, Iikka Kangasniemi ja Jere Sallinen palasivat askiin. Michael Keräseltä alettiin myös nähdä välähdyksiä. Mielenkiintoisin nimi HIFK:n kokoonpanossa oli kuitenkin kapteenin virkansa menettänyt Lennart Petrell, joka rouhi punaisten nelosketjussa kahden ottelun huilin jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Atte Engrenille ottelun alku ei ollut helppo. HIFK:n pyörittäessä peliä kaukalon toisessa päässä ei laukauksia juuri näkynyt. Toisessa erässä Engren nappasi tärkeän torjunnan, kun Vili Sopanen karkasi 2–2-tilanteessa läpiajoon. Kohtuullinen peli ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt voittoon. 22 laukauksesta Engren pysäytti 17.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen puolustuksessa otettiin isännän roolia useamman miehen voimin. Joonas Järvinen, Ville Varakas ja Mikko Kousa jakoivat vuorotellen painavia taklauksia Lukko-hyökkääjiin. Joonas Lyytinen aiheutti puolestaan jälleen harmaita hiuksia epävarmoilla otteillaan.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK:n ensimmäinen erä oli yhtä isoa sarjatulta, kun hyökkääjät haastoivat vastustajiaan ahnaasti. Joukkueen avausmaalista vastasi Micke-Max Åsten, jolle osuma oli kauden ensimmäinen. HIFK:n toinen ja kolmas maali syntyivät komeiden esitöiden jälkeen. Ensin Teemu Turunen siirsi kiekon avopaikkaan Otto Paajaselle, ja kymmenen minuuttia myöhemmin Michael Keränen tarjoili ylivoimalla kermaisen poikittaissyötön Iikka Kangasniemelle. Keränen pääsi myös itse maalin makuun kolmannessa erässä Sebastian Dykin komean harhautuksen jälkitilanteesta. Ylivoimalla osunut Kangasniemi oli muutenkin hyvällä pelipäällä, ja kuljetti kiekon kertaalleen hyökkäysalueen läpi lavallaan pomputellen.

Erikoistilanteet 

HIFK-ylivoima oli toiminut viime peleissä hyvin, mutta tällä kertaa tulos jäi laihemmaksi. Kangasniemen maalia enempää HIFK ei saanut aikaiseksi, vaikka Lukko tarjoili vastustajalleen ylivoimaa reilulla kädellä. Kahdesti ylivoima vesittyi itse otettuun jäähyyn, ja kaiken kruunasi Joonas Lyytisen aiheuttama läpiajo sekä rangaistuslaukaus Ponthus Westerholmille. Jatkoajalla HIFK:n ylivoima jatkui niin ikään heikkona.

Lähtökohdat 

Lukko onnistui katkaisemaan orastavan tappioputkensa lauantaina HPK:ta vastaan. Justin Danforth paukutti 6–1-voitossa hattutempun ja Ponthus Westerholm täydensi ykkösketjun timanttisen illan kahdella maalilla. Pathrik Westerholm puolestaan palasi HIFK:ta vastaan kokoonpanoon selvittyään kurinpidon kynsistä ilman pelikieltoa. Lukon ykkösnyrkkiin nousi yllätysnimenä Vili Sopanen.

Maalivahtipelaaminen 

Lassi Lehtinen otti 31 torjuntaa ja vei maalivahtien taiston nimiinsä. Lukkovahti torjui kolmannessa erässä sekä Sebastian Dykin että Iikka Kangasniemen vaaralliset tilanteet ja piti joukkueensa mukana pelissä.

Puolustuspelaaminen 

Tsekkijärkäle David Nemecek oli Lukko-puolustuksen näkyvimpiä hahmoja. Miehen fyysisyys oli valttia laitojen läheisyydessä, mutta muutamaan kertaan hän joutui myös itse keräilemään varusteitaan jään pinnasta. Nemecekiltä nähtiin lisäksi uhrautuvaa blokkauspeliä, kun hän peitti jalallaan HIFK:n avopaikan maalin edestä. Lukon puolustajat olivat monessa tilanteessa askeleen perässä vastustajiaan, mikä aiheutti turhan paljon vaaranpaikkoja. Robin Press arkaili päätykiekkojen haussa pelin edetessä, kun taklauksia nähtiin paljon.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukko meni avauserässä johtoon kuin varkain, kun slovakkihyökkääjä Kristian Pospisil sijoitti kiekon maalin kattoon. HIFK protestoi osumaa kiekon sulkemisena, sillä Pospisil kuljetti pelivälineen laukaisupaikkaan varusteidensa seassa. Vieraiden 2–2-tasoituksesta vastasi Pathrik Westerholm, jolle paikka pelattiin kliinisestä vastahyökkäyksestä. Ponthus Westerholm onnistui tämän jälkeen rangaistuslaukauksesta ja Justin Danforth läpiajosta. Myös Lukon pelaajilta nähtiin paljon rohkeita haastoja, jotka johtivat maalipaikkoihin. Nuoriso-osasto Jonne Tammela, Mikko Petman, Ville Petman oli hyvässä vireessä esittäen useita mainioita suorituksia. Vili Sopasen yritys läpiajosta oli sen sijaan heikko.

Erikoistilanteet 

Lukko otti peräti seitsemän kahden minuutin rangaistusta, mutta pystyi myös maalaamaan kertaalleen alivoiman aikana. Ponthus Westerholm karkasi Joonas Lyytisen syöttöhassin jälkeen läpiajoon ja hankki itselleen rangaistuslaukauksen. Kylmänviileä vippi yläkulmaan yllätti Atte Engrenin täysin. Kristian Pospisilin jäähysaldo illan ottelusta oli murheellinen: kolme kakkosta ja yksi käytösrangaistus.

Erikoista 

Lukon maaleista kolme syntyi ilman syöttäjää. Kaikkia näitä avittikin lähinnä HIFK:n huolimaton pelaaminen.

Ottelun ratkaisu 

Tarmo Reunasen rystynosto jatkoajalla toi ottelulle arvoisensa päätöksen. Maali oli loistava esimerkki yksilösuorituksista, joita illan aikana nähtiin runsaasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo