Mielipide

Prosessi etenee, mutta tuloksiakin tarvitaan

NHL / Kolumni
Winnipegissä on rakennettu menestyvää NHL-organisaatiota kuin Iisakin kirkkoa. Jetsin prosessi ottaa askelia eteenpäin, mutta uskottavuutensa takaamiseksi kaipaa jo tuloksiakin.

Winnipeg Jets asetti kannattajilleen alkusyksystä uuden haasteen, kun se jatkoi sekä GM Kevin Cheveldayoffin että päävalmentaja Paul Mauricen sopimuksia. Kiivaasti menestystä janoava Jets-fani on alkanut kääntyä kärsimättömäksi prosessille, jota Cheveldayoff on koko nykyisen pestinsä ajan jaksanut toistella.

Omistajaportaan päällysmies Mark Chipman on ollut koko uuden Winnipeg Jets -aikakauden ajan menestystavoitteiden suhteen samalla sivulla Cheveldayoffin kanssa. Menestystä toki halutaan, mutta kaikki tehdään kärsivällisesti. Äärimmäisen kärsivällisesti.

Ja samaa kärsivällisyyttä odotetaan faneiltakin, sillä vain lopputulos merkitsee. Ja suunta on selvästi oikea.

Jets on saanut haalittua viime vuosien aikana kadehdittavan komean valikoiman nuoria lupauksia. Nuoret kehittyvät ja ottavat isompaa roolia. Nuorten nousun tueksi joukkue tilkitsi kesän siirtomarkkinoilla kokoonpanonsa ongelmakohtia lähtökohtaisesti onnistuneesti.

Jetsin prosessi on vielä kesken eikä taatusti valmistu alkavankaan kauden aikana

Liigan heikoimmaksi ykkösvahdiksi tituleerattu Ondrej Pavelec menetti aloittavan maalivahdin vakanssin jo viime syksynä ja kesällä Jets pääsi miehestä kokonaan eroon.

Tilalle hankittu Steve Mason ei tullut Winnipegiin halvalla, mutta on etukäteiskaavailujen perusteella vähintään luotettava luutnantti Connor Hellebuyckille, johon organisaatiossa edelleen luotetaan vaikean viime kauden jälkeenkin.

Myös toinen peräpään murheenkryyni hyvästeltiin vähin äänin, kun Mark Stuart ostettiin sopimuksestaan ulos. Joukkueen varakapteeninakin toiminut amerikkalaispuolustaja oli jo muutaman kauden ajan joukkueen takalinjojen heikoin lenkki, jonka nukahteluja varsinkin Jacob Trouba joutui usein paikkailemaan.

Stuartin korvaajaksi löydetyn Dmitri Kulikovin pelilliseen tasoon liittyy epävarmuustekijöitä, mutta toisaalta onnistuessaan miehen potentiaalikin on yhä korkealla. 

Hankinnoista huolimatta Jetsin prosessi on vielä kesken eikä taatusti valmistu alkavankaan kauden aikana. Silti tuloksiakin jo tarvitaan, jos ei muuten niin kriittisimpien äänien hiljentämiseksi ja työrauhan takaamiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös