Mielipide

Senators täynnä kysymysmerkkejä uuteen kauteen

NHL / Kolumni
Ottawa Senators oli enemmän kuin lähellä päästä Stanley Cup -finaaleihin menneellä kaudella. Alkavalla kaudella joukkue saa kuitenkin tehdä töitä hiki hatussa päästäkseen konferenssifinaaleihin.

Erik Karlssonin poissaolo kauden avauksesta on valtava menetys. Hänen dynaamisia hyökkäystaitojaan ja peliälyään on mahdotonta korvata. Hän on se pelaaja, joka on hyvin usein aloittamassa tai päättämässä hyökkäyksiä. Hänen puolustuspelinsä on myös huomattavasti vankempaa kuin NHL-uran alkupuolella.

Marc Methot'n lähdön myötä Karlssonin viereltä lähti äärimmäisen luotettava puolustava puolustaja ja vahva johtaja. Nyt ykköspakkiparissa nähdään todennäköisesti Dion Phaneuf tai Johnny Oduya.

Vaikka 35-vuotias Oduya on mukiinmenevä hankinta ja tuo joukkueeseen arvokasta kokemusta, ovat hänen parhaat päivänsä jo takanapäin. Niinpä ruotsalaispuolustajan rooli ei saa olla liian suuri nykytasoon nähden.

on vaikea nähdä, että joukkue onnistuisi yhtä hyvin kuin menneellä kaudella.

Toisaalta nuorella Thomas Chabot'lla on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä lopulliseen joukkueeseen. Kahden vuoden takainen ykköskierroksen varaus on maailmanluokan luistelija ja kiekon liikuttaja, josta voi kehittyä ykkösparin puolustaja tulevaisuudessa.

Chabot voi jo tällä kaudella auttaa Senatorsin ylivoimapeliä, joka oli viime kaudella vasta liigan 23. tehokkainta.

Kärkihyökkääjiin lukeutuvan sentteri Derick Brassardin pelaaminen kauden alussa on epävarmaa kesäkuussa tehdyn olkapääleikkauksen jälkeen. Lupaava sentteri Colin White puolestaan loukkaantui harjoituspelissä syyskuussa ja saattaa olla sivussa jopa marraskuun alkuun saakka.

Näin ollen hyökkäyksen nousevien kykyjen, kuten Ryan Dzingelin ja Jean-Gabriel Pageaun pitää jatkaa kehittymistään.

Lisäksi huhtikuussa paluun tehnyt Clarke MacArthur ei läpäissyt terveystarkastustaan kauden alla, joten hänen tulevaisuutensa NHL:ssä näyttää epävarmalta.

Senatorsin on aloitettava kausi vahvasti, jotta se pystyy kamppailemaan Atlantin divisioonan kärkipaikoista − etenkin kun moni muu joukkue on paperilla vahvistunut Senatorsia enemmän.

Kaiken kaikkiaan on vaikea nähdä, että joukkue onnistuisi yhtä hyvin kuin menneellä kaudella. Tai ainakin päävalmentaja Guy Boucher'n täytyy vetää muutama kani hatustaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös