Mielipide

Petersillä kohtalonkausi – vahvistuneelle Hurricanesille pudotuspelit on minimitavoite

NHL / Kolumni
Carolina Hurricanes lähtee kauteen selvästi vahvistuneena. Päävalmentaja Bill Petersin on alkavalla kaudella onnistuttava ja johdatettava joukkueensa pudotuspeleihin.

Päävalmentaja Bill Peters on uudenlaisen tilanteen edessä. Carolina Hurricanes on kesän aikana tehnyt tärkeitä pelaajasiirtoja ja vahvistunut merkittävästi. Aikaisempina kausina joukkueeseen hankittiin lähinnä marginaalipelaajia, ja pudotuspelipaikka on jäänyt haaveeksi jo kahdeksana keväänä peräkkäin.

GM Ron Francis on tehnyt hyvää työtä korjaamalla viime kauden pahimmat ongelmakohdat. Scott Darlingin ja uuden maalivahtivalmentaja Mike Balesin odotetaan vahvistavan Hurricanesin maalivahtipeliä. Trevor van Riemsdykin hankinnan myötä puolustus on entistä laajempi ja tasapainoisempi.

Pudotuspelien ulkopuolelle jääminen ei ole vaihtoehto.

Vahvistuneelle Hurricanesille pudotuspelipaikka on minimitavoite.

Kokoonpanon isoin kysymysmerkki on ennakkoon ykkössentterin puute. Marcus Krüger, Jordan Staal, Victor Rask ja Derek Ryan kuitenkin muodostavat toimivan sentterikaluston, ja Teuvo Teräväinen sekä Elias Lindholm pystyvät myös pelaamaan keskellä.

Silti Matt Duchene liitetään edelleen siirtohuhuissa myös Hurricanesiin.

Ilman sentterihankintaakin päävalmentaja Petersillä on ensimmäistä kertaa käsissään kilpailukykyinen joukkue. Peters on saanut Hurricanesissa aikaiseksi pelillisen ryhtiliikkeen, mutta toistaiseksi tulokset ovat jääneet laihoiksi.

52-vuotiaan kanadalaisvalmentajan onnistuminen on nyt valokeilassa. Peters on menestynyt Kanadan maajoukkueessa ja juniorisarjoissa, mutta NHL-tasolla kovimmat meriitit ovat kaudet Mike Babcockin apulaisvalmentajana Detroit Red Wingsissä.

Peters vilahteli potkuhuhuissa jo viime kaudella. Jos alkavalla kaudella ei tule tuloksia, huhut konkretisoituvat potkuiksi. Puolustuspuheet keskinkertaisista maalivahdeista tai muista kokoonpanon puutteista eivät enää päde.

Pudotuspelien ulkopuolelle jääminen ei ole vaihtoehto.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös