Mielipide

Jalosen reagoitava Kontiolan tehottomiin otteisiin

MAAJOUKKUE / Kolumni
Leijonat on edennyt Prahassa ja Ostravassa pelattavissa MM-kisoissa avausottelun jälkeen voitosta voittoon, mutta joukkueen suurimmat tähdet eivät ole esittäneet millään tapaa parasta kiekkoaan.

Torstainen Slovenia-voitto irtosi varman esityksen jälkeen, mutta tuloksentekorooliin kaavaillut pelaajat pysyttelivät edelleen varjojen mailla. 

Joonas Kemppainen on ollut kaikkien suomalaisfanien huulilla alkuturnauksen ajan − täysin ansaitusti. Kannan kuitenkin huolta erityisesti Petri Kontiolan vitjan tekemisestä. Ketju, jonka laidoilla häärivät Tuomo Ruutu ja Juhamatti Aaltonen, on ollut pääosin täysin yössä, eikä vaaramomentti ole noussut ylivoimaa lukuun ottamatta läheskään sille tasolle, jossa sen pitää olla. 

Kontiola onnistui kyllä maalinteossa, mutta kukaan muu kuin Slovenian kolmosveskari Gasper Kroselj ei olisi imaissut suomalaissentterin kaaliperhosta.

Slovenia-ottelun päätöserässä valmennusjohto vaihtoi Aaltosen ja Leo Komarovin päikseen. Komarov pelasi pirteästi, muttei saanut ketjun muista lenkeistä revittyä irti juuri mitään. 

Olen vahvasti sitä mieltä, että Kontiolan tämänhetkinen taso ei riitä johtamaan viisi vastaan viisi -pelissä kärkiketjua. Sen sijaan Kemppainen on osoittanut pystyvänsä hinaamaan leijonalaumaa omalla tekemisellään. 

Väkkärä laituri Joonas Donskoi pelaa tällä hetkellä hyvää lätkää, muttei saa realisoitua otteitaan tehopisteiksi. Olisin valmis kokeilemaan Kärpissä tuhoa niittänyttä kaksikkoa Kemppainen-Donskoi samassa ketjussa. Ketjun täydentäisin pirteällä ja luisteluvoimaisella Komarovilla, joka on jalkavuudessaan samantyyppinen pelaaja kuin JJJ-ketjun Julius Junttila.

Jussi Jokisen ja Alexander Barkovin rinnalle voisi laittaa taiteellisen Aaltosen, joka voisi jaella kiekkoa suoraviivaiselle Barkoville ja laukaisuherkälle Jokiselle.

Jarkko Immosen kolmosketju ei erottunut hyvässä eikä pahassa Slovenia-ottelussa, enkä näe syytä, miksi se pitäisi rikkoa. Tosin Ruutu voisi tuoda tähän ketjuun tarvittavaa röyheyttä ratkaisupeleissä.

Kontiolan ympärille rakentaisin nelosketjun, jossa hyvällä peruspelaamisellaan "Konna" pystyy laittamaan kiekkoa vauhtiin energialaitureille Antti Pihlströmille ja Janne Pesoselle

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös