Mielipide

Avalanche-hyökkäyksen noustava taantumasta

NHL / Kolumni
Denverissä tuskailtiin hyökkäystehottomuuden kanssa viime kaudella. Maaleja ei tullut huippuyksilöistä huolimatta. Tämän osa-alueen on kehityttävä alkavalla kaudella ja paljon.

Viime kaudella Colorado Avalanche luotti hyökkäyksessä liikaa tähtikolmikkoonsa Nathan MacKinnon-Gabriel Landeskog-Matt Duchene, jonka tehot jäivät kauas odotuksista. 

Avalanche teki viime kaudella vähiten maaleja, juuri ja juuri keskimäärin kaksi osumaa ottelua kohden. Tehottomuuden taustalla oli vähäinen laukausmäärä ja alhainen onnistumisprosentti.

Kapteeni Landeskog pelasi uransa toistaiseksi heikomman kauden. Vain 35 pistettä 72 ottelussa teholukeman näyttäessä lohduttomat -25. Duchene jatkaa kärkihyökkääjänä, vaikka myyntihuhut vellovat edelleen kovina.

Myös Duchene pelasi uransa heikoimman kauden. Avalanchen kannalta tilanne on ongelmallinen, sillä kauppahuhut varmasti vaikuttavat keskushyökkääjän peliin negatiivisesti, mikä taas laskee Duchenen markkina-arvoa.

Landeskog ja Duchene pelaavat usein samassa ketjussa, vaikka tilastojen valossa kaksikon yhteispeli takkuaa.

Negatiivisen tutkaparin erottaminen on Avalanche-valmennuksen keskeinen tehtävä alkavalla kaudella. Esimerkiksi nuoret laitahyökkääjät Nail Jakupov ja Mikko Rantanen ovat erittäin aktiivisia laukojia.

Etenkin salamannopea venäläinen kykenisi tuomaan tukea Landeskogille, mutta vuoden 2012 ykkösvarauksen ura on pahasti laskusuunnassa. Alisuorittaneen pelaajan ei ole helppoa nostaa tasoaan alisuorittavassa joukkueessa.

Rantasella on puolestaan alla tehokas tulokaskausi, ja Avalanchen viime kauden parhaalta maalintekijältä odotetaan lisää kehitysaskeleita − siihen kuuluisaan toisen kauden kiroukseen ei ole varaa Rantasella eikä Avalanchella.

Kurjan viime kauden jälkeen valokeila pitää kuitenkin suunnata joukkueen tähtihyökkääjiin. Landeskogin, Duchenen ja MacKinnonin on noustava alennustilastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös