Mielipide

Anteeksi, sanoitteko ”pikkuveli”?

MAAJOUKKUE / Kolumni
Suomalainen jääkiekko on virallisesti tunkenut Ruotsille kapulan suuhun. Meidän pelimme, meidän pokaalimme – osa kaksi.

Pikkubroidia turpaan, kirjoittivat ruotsalaislehdet normaalin ylimielisesti sunnuntaiaamuna. Kultamitalien piti taas kerran olla herkkutarjottimella naapurin uskomattomalle NHL-pelaajatehtaalle.

Käytössä olleella pelaajamateriaalilla olisi pitänyt naulata neljän maalin johto avauserässä.

Peli päättyi 2-3.

Karri Kiven U20-maajoukkue, joukkue täynnä raavaita miehiä, sai Ruotsin pojat näyttämään luistelukoululaisilta. Tre Kronorin pelaajat ja koko pelitapa olivat pelkkiä paperisia marionetteja, jotka paloivat tuhkaksi Leijonien liekissä.

Hallinta ja laukaustilastot ovat pelkkää valhetta.

Tre Kronorin pelaajat ja koko pelitapa olivat pelkkiä paperisia marionetteja, jotka paloivat tuhkaksi Leijonien liekissä.

Loppuottelu osoitti kiistattomaksi tosiasian, joka oli jo tiedossa Pohjanlahden tällä puolella. Ihan sama, kuinka ylivoimainen olet jalalla tai kiekon kanssa, älä hellanlettas hyökkää alivoimaisia hyökkäyksiä.

Ja mitään muuta kuin tätä idioottimaista puskemista Ruotsi ei tasaviisikoin tehnyt. Suomen ei koko pelin aikana tarvinnut kuin heittää purkuja ja odottaa vastahyökkäyksiä. Totaalista trollikiekkoa, Meidän Pelin opeilla.

Peli oli Ruotsille taktinen nöyryytys. Näennäisestä hallinnasta huolimatta. Mitään rauhallisuutta tai järkeenkäypää hyökkäysten rakentamista ei ollut. Tasoitusmaali kolmannessa erässä ei murtanut Suomen keskittymistä mihinkään.

Meistä on tullut Tre Kronorin isoveli.

Pitäkää NHL-puolustajanne, pitäkää kymmenen vuoden tilastolliset otoksenne. Ne voi heittää koiranruoaksi, sillä juuri tänään Suomen Jääkiekkoliiton luoma pelifilosofia on suurempi tekijä kuin yksilötaito.

Se on olemassaolonsa aikana kääntänyt kummatkin ruotsalaisia vastaan käydyt finaalit Leijonille.

Suomi elää ja hengittää jääkiekkoa. Miesten MM-kisat ovat maan vahvin kansallisen yhteisyyden rakentaja. Ruotsi sai järjestää kahdet MM:t seitsemän kuukauden välein, ja hypen sijaan näkyi vain tyhjiä katsomoita. Voittamisen kulttuuri on sitä, kun pelaajat nöyryyttävät vastustajaa kultaisilla kypärillä ennen summeria.

Ruotsalaiset voivat katsella vetotilastoja ja änärikokoonpanoja. Kiillotetaan me täällä näitä pyttyjämme.

Jos Tre Kronorin käsitys lätkästä on myös miesten joukkueessa samanlainen, Leijonat on mahdollisessa olympiakohtaamisessa suvereeni ennakkosuosikki.

» Lähetä palautetta toimitukselle