Mielipide

Näkemys: Tyhjä sairastupa pakottaa Ilveksen ratkaisuihin − verkkaiset taiteilijat Lepaus ja Antonen liipasimella

LIIGA / Kolumni
Ilveksen sairastupa on tyhjentynyt maajoukkuetauon aikana ja tupsukorvat pääsevät runkosarjan loppurutistukseen täydellä miehityksellä. Valmennusjohto joutuu jättämään kokeneitakin pelaajia kokoonpanon ulkopuolelle, mutta ongelma on enimmäkseen positiivinen.

Tällä hetkellä runkosarjassa kolmantena majaileva Ilves on saanut koottua rivistönsä täyteen kuntoon. Sairastuvan tyhjennyttyä päävalmentaja Jouko Myrrällä ja kumppaneilla on haastava tehtävä valita juuri ne oikeat pelaajat kokoonpanoon.

Hyökkäysvitjoista kaksi ensimmäistä lienevät kiveen hakatut: Eemeli Suomen, Arttu Ruotsalaisen ja Ville Meskasen muodostama ykkösketju sekä Teemu Rautiaisen, Robert Leinon ja Matias Maccellin miehittämä kakkonen ovat paikkansa ansainneet.

Kahden alemman ketjun keskushyökkääjiksi on tarjolla nuori ja taitava Antti Saarela sekä santapaperiset Panu Mieho ja Samuli Vainionpää. Jokainen kolmikosta pystyy toki pelaamaan myös laidalla.

Katsomo kutsuu, jos ei jalka kulje

Suurin ongelma kohdistuu kahteen jäljellä olevaan oikealta laukovaan laituriin, eli Joose Antoseen ja Joona Ikoseen. Molemmat ovat esittäneet tällä kaudella hyviä otteita, mutta pelanneet myös hieman epätasaisesti.

Antosen rooli ylivoimassa on täytettävissä ainakin Jasse Ikosella, jonka kokemusta tupsukorvat tarvitsevat. Antosen pelipaikka on siis liipasimella.

Nelosketjuun kuuluvat edellä mainittu Vainionpää sekä nuori Eetu Päkkilä, joka taitaa myös hyökkäyspään pelaamisen. Kolmoseen asettuvat Mieho ja vikkelä Joona Ikonen.

Kolmosvitjaan tulisi lisäksi laittaa Saarela, jolloin Mieho tasapainottaa hyvin kahden nopean pelaajan aivoituksia. Nelosvitjaan Vainionpään ja Päkkilän kanssa hyppää joukkueen kokeneimpiin kuuluva Jasse Ikonen.

Antosen paikalle löytyy tällä hetkellä korvaava työmies.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Pelaajat, jotka tällä haavaa joutuvat tyytymään kirittäjien rooliin olisivat täten Antonen, Teemu Lepaus ja Roby Järventie. Sopimuspelaajista Miro Nalli ja Erik Ahopelto ulosmittaavat potentiaalinsa paremmin Mestiksessä KOOVEEn riveissä.

Lepauksen tai Antosen jalka ei tällä hetkellä riitä alempien ketjujen rooliin eikä miehiä tunneta varsinaisena duunaripelaajaana. Järventiellä on nuorena pelaajana rutkasti aikaa kehittyä ja hänelle suotava rooli Liigan ja Mestiksen välihyökkääjänä sopii tässä vaiheessa oikein hyvin.

Puolustajista varmasti pelaavaan kuusikkoon Ilves tarvitsee kokeneet Niko Peltolan, Kalle Maalahden ja Aleksi Elorinteen sekä maajoukkueissa esiintyneet Jarkko Parikan ja Lassi Thomsonin.

Viimeiselle varmalle pelipaikalle tulisi istuttaa joko Tuomas Salmela tai Oskari Laaksonen. Laaksosella on selvästi korkeampi potentiaali, mutta Salmela on pelannut varmaotteisemmin. Santeri Hatakalle ja Nikolas Matinpalolle jää tällä hetkellä täyttömiehen rooli.

Maalivahtiosastolle hyvä terveystilanne ei tuo muutoksia, sillä Lukáš Dostál lukeutuu sarjan parhaimpiin vahteihin. Jos nuorukainen loukkaantuu kauden loppuvaiheessa on aivan sama, mihin järjestykseen Ilves kenttäpelaajansa asettelee.

Myrrä, muu valmennusjohto ja koko organisaatio ei voi maata hetkeäkään menneisyydessä yhdenkään pelaajan osalta, vaan ratkaisut on tehtävä perustuen vain tähän hetkeen.

Tällä hetkellä Ilves tarvitsee niitä pelaajia, jotka toteuttavat parhaiten voitokkaaksi todettua pelitapaa. Hidasjalkaiset Lepaus ja Antonen jäävät auttamatta vikkelämpien hyökkääjien varjoon. Jalkeille saatava ryhmitys on kuitenkin eittämättä yksi Liigan laadukkaimmista, joten Ilves tulee keikkumaan sarjan kärkipäässä pitkälle kevääseen.

Muokattu: 12.2.2020, kello 9.41: Ilveksen runkosarjasijoitus on kolumnin julkaisuhetkellä kolmas, ei neljäs, kuten jutussa ensin virheellisesti luki.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös