Mielipide

Ennätysmurskajaisia odotellessa − Mestis tarjoaa huiman määrän puolustajataitoa

MESTIS / Kolumni
Mestis-kauden ilmiöksi ovat nousemassa tehoilevat puolustajat. Kun runkosarjasta on pelattu reilu kolmannes, pistepörssin kärkikymmenikössä on peräti kolme puolustajaa.

Mestis markkinoi sarjaansa sloganilla "Suomen viihdyttävintä lätkää". Tämä pätee erityisesti tällä kaudella, kun katsoo sarjan kiekollisten puolustajien edesottamuksia.

Parhaiten esityksistä on saatu nauttia silloin, kun Kiekko-Espoo ja Iisalmen Peli-Karhut ovat kohdanneet, sillä pistepörssin kärkikolmikko löytyy näiden joukkueiden riveistä.
KalPan kanssa yhteistyötä tekevässä IPK:ssa kanadalainen Alexander Cotton tekee välillä mitä haluaa, mistä todisteena on 14 ottelussa syntyneet 23 tehopistettä. Ikävä kyllä loukkaantumiset ovat aiheuttaneet jonkin verran poissaoloja, sillä nähdyllä tahdilla taisteltaisiin koko sarjan pistepörssin voitosta, ja sellaista saavutusta puolustajalta nähdään erittäin harvoin.

Cottonin taituruutta nähtiin myös Mestiksen joulukalenterin ensimmäisessä osassa (video alla).

Kiekko-Espoon riveissä yleisöä viihdyttävät Atro Leppänen ja Aleksi Matinmikko. Leppänen keikkuu usein ylimpänä miehenä kentällä, ja kauden huippuhetkiin kuuluu ratkaiseva pakki-pakki-syöttö vastustajan maalin edessä Eetu Pylkkäsen kanssa heti avausottelussa. Muutenkin tehoja on tullut tasaiseen tahtiin.

Matinmikkokin hyökkää innokkaasti, mutta vielä hätkähdyttävämpää hänen otteissaan on liike ylivoimapelissä siniviivalla. Molemmat espoolaispuolustajat ovat esiintyneet kentällä kultakypärä päässä, mikä kertoo heidän taidoistaan.

Kolmikosta vain Matinmikko on toistaiseksi nähty Liiga-jäillä, tuolloin hän ei löytänyt vielä sopivaa roolia Ässissä. Lyhyt lainapesti TPS:ssä sen sijaan sujui tehokkaammin. On kuitenkin nähtävissä, että kiekollisia puolustajia hakiessa myös kotimaan kaukaloista ja Mestiksestä voi löytyä hyviä vaihtoehtoja, mikäli Liiga-seuroissa on sellaisille tarvetta.

Kun joukkoon lisätään vielä kuuden ottelun maaliputkessa viillettävä KeuPa HT:n Juuso Ketola ja varsinkin alkukaudesta maaleja tykittänyt RoKin Tom Grönblom, ei puolustajien edesottamuksista nauttiville katsojille ole pulaa kiinnostavista pelaajista.

Mestis-historiassa puolustajien yhden kauden ennätykset ovat maaleissa 18, syötöissä 37 ja pisteissä 46. Tämän kauden puolustajakattauksella ja kaikkien pysyessä kaukalossa ilman pidempiä poissaoloja, olisi suorastaan ihme, mikäli yksikään ennätyksistä ei rikkoutuisi tällä kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös